Μπορεί να επικρατούν χαμηλές, χειμωνιάτικες θερμοκρασίες, αλλά ο ήλιος, ή έστω η συννεφιά, συνθέτουν το καθημερινό σκηνικό και μέχρις εκεί. Φαίνεται όμως ότι μπροστά μας έχουμε χιονιά.

Ο μετεωρολόγος του ALPHA Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Παν-Τουρκικός χιονιάς θα επηρεάσει και τα ανατολικά της χώρας μας το τριήμερο Κυριακή-Τρίτη ( 28/1-30/2 ) με κύρια χαρακτηριστικά τη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας 10-12 βαθμούς, τους θυελλώδεις βοριάδες 9 μποφόρ (στο Αιγαίο) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και ενδεχομένως σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Θεσσαλία ( κυρίως Μαγνησία-Λάρισα),Εύβοια,Σποράδες, Βοιωτία,Φθιώτιδα , Αττική ,βορειοανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Υ.Γ :Συγκεκριμένες περιοχές και υψόμετρα ΔΕΝ μπορούν να προσδιοριστούν από τώρα. Δεν χρειάζεται να είναι στην “τσίτα” ο κόσμος από πληροφορίες που στερούνται επιστημονικού υπόβαθρου».

Ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς αναφέρει:

«Διατηρείται το βόρειο ρεύμα στο Αιγαίο, ενώ δύο διαταραχές θα μας επηρεάσουν τις επόμενες ημέρες. Η πρώτη καιρική έξαρση την Κυριακή και η δεύτερη την ερχόμενη Τρίτη (τελευταία μέρα που φτάνει η σημερινή πρόγνωση της ΕΜΥ).

Για εκείνο που μπορούμε να μιλάμε με “σιγουριά” είναι η επάνοδος του πολύ κρύου καιρού μετά την Κυριακή, που θα φανεί σε όλη τη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Για τις μελλούμενες χιονοπτώσεις -που έτσι κι αλλιώς θα έχουμε στα ανατολικά -προς το παρόν μπορούμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτές θα εκδηλώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα, καθώς και στη Κρήτη. Η ποσότητα του χιονιού,το ποιες θα είναι ακριβώς αυτές οι περιοχές, καθώς και τα υψόμετρα είναι ακόμη νωρίς να καθοριστούν και όλα εξαρτώνται από την κίνηση της ψυχρής αέριας μάζας στη μέση τροπόσφαιρα (1ος Χάρτης 500hPa). Τις επόμενες ημέρες θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα , που θα σας μεταφέρουμε μέσα από τις προγνώσεις μας».

Ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει ” πτώση και πάλι το σαββατοκύριακο με τους βοριάδες να κυριαρχούν, ενώ με “φωτοβολίδα” κρύου και χιονιού θα κλείσει ο μήνας με τα χιόνια να αφορούν περιοχές της ανατολικής χώρας ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Τα χιόνια θα κατέβουν χαμηλά και στο νομό Αττικής”.

Δείτε την πρόγνωση και του μετεωρολόγου της ΕΡΤ 3 Σάκη Αρναούτογλου:

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΤάκης Νικολαΐδης: Είναι τρομερή η έλλειψη της αδελφής μου, Κάτιας Νικολαΐδου
Επόμενο άρθροΠοδήλατο που οδηγούσε 12χρονος συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στο Βόλο