Λιοντάρι αποδείχθηκε στις Σέρρες ο ΝΠΣ Βόλος και πήρε τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στον τοπικό Πανσερρα’ι’κό, σε ένα χορτασικό παιχνίδι στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής της σούπερ λιγκ, που έληξε 2-2, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Πανσερρα’ι’κός επέβαλε το ρυθμό του στα πρώτα 20 λεπτά, έχοντας κατοχή μπάλας 73%!.

Στη συνέχεια ο Βόλος ισορρόπησε και στο 39′ ο διαιτητής έδειξε πέναλτι υπέρ του Βόλου για χέρι του Διαμαντή αλλά μετά από έλεγχο στο VAR, είδε ότι δεν υπήρχε παράβαση και πήρε πίσω την αρχική του απόφασή.

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, σε μια αντεπίθεση, ο Ασεχνούν για λογαριασμό του Βόλου, ξέφυγε από τους αμυντικούς των Σερραίων και με ωραίο σουτ από αριστερά, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι κι από κει στα δίχτυα των κόκκινων.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άλεξιτς μπήκε στο παιχνίδι κι έπαιξε ”κρυφός κυνηγός” πίσω από τον Μπετανκόρ. Ετσι, στο 48′ κέρδισε πέναλτι από τον Σιέλη, που τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή. Ο Θυμιάνης το εκτέλεσε εύστοχα και ισοφάρισε για τους γηπεδούχους.

Ολική ανατροπή για τον Πανσερρα’ι’κό στο 59′ Τελικά το 2-1 με τον Δεληγιαννίδη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ωραία σέντρα του  Στάικου και με κεφαλιά έβαλε μπροστά τους Σερραίους.

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων κι ενώ ο Πανσερρα’ι’κός έδωσε πολύ χώρο στο Βόλο, ο διαιτητής Ανδριανός, με χρήση του VAR είδε τον Οικονόμου να ”βρίσκει” το πόδι του Μύγα μέσα στην περιοχή και έδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Γκαρσία για το τελικό 2-2, ενώ επικράτησε ένταση στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών μετά τον καταλογισμό της ”εσχάτης των ποινών”.

Ετσι ο Βόλος βρέθηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Παναιτωλικό και τρεις περισσότερους από τον ΠΑΣ Γιάννινα και την Κηφισιά που βρίσκονται στην τελευταία θέση.

Οι συνθέσεις:

Πανσερραϊκός(Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Θυμιάνης, Μπέργκστρεμ, Διαμαντής (90΄ Γκοτζαμανίδης), Δεληγιαννίδης, Στάικος, Μορέιρα, Τομάς (86΄ Μούργος), Ουάρντα (90΄ Πεταυράκης), Ντανκερλούι (46΄ Άλεξιτς), Μπετανκόρ (77΄ Οικονόμου).

Βόλος(Άνχελ Λόπεθ): Κόβατς, Μύγας, Ασλανίδης (62΄ Μωραΐτης), Καλογερόπουλος, Κίτσος (46΄ Κόμπα), Τσοκάνης (74΄ Ντέλετιτς), Σιέλης (62΄ Ράσιτς), Γκλάβτσιτς, Άλχο, Ασεχνούν, Γκαρσία.

Πανσερραϊκός – Βόλος 2-2: Τα πέναλτι έκριναν την ισοπαλία

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΝίκησε ΠΑΟΚ (77-62) και… απουσίες ο Ολυμπιακός
Επόμενο άρθροΗ βαθμολογία της Basket League