Στο Βόλο βρέθηκε το Σάββατο ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας για να παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ”Valis Resort” στην Αγριά.

Ο υπουργός στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων:

”Αφήνουμε πίσω μας ένα έτος κατά τη διάρκεια του οποίου συνέβησαν πολλά και ακραία φαινόμενα και γίνεται προσπάθεια για την αποκατάσταση των πληγέντων. Ο κ. Τριαντόπουλος, οι βουλευτές του νομού και η κυβέρνηση, έχουν σκύψει πάνω από το πρόβλημα ώστε να μπορέσουν πολύ γρήγορα ν’ αποζημιωθούν οι άνθρωποι που έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης σχεδιάζουμε ένα στρατηγικό σχέδιο που θα δώσει την ευκαιρία στη Θεσσαλία να ανατάξει το παραγωγικό της μοντέλο.  Ανασχεδιάζουμε το παραγωγικό μοντέλο και προχωράμε με αναπτυξιακά εργαλεία, που θ’ ανακοινωθούν σύντομα, ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Μία ανάπτυξη που θα μπορεί να αντιμετωπίσει και τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, που έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα του τόπου μας.

Το επόμενο διάστημα θ’ ανακοινωθεί διπλασιασμός των κονδυλίων για τον αναπτυξιακό νόμο, για τον πρώτο κύκλο της μεταποίησης, ώστε στη Θεσσαλία, στο Βόλο και στη Μαγνησία να ενταχθούν όλα τα επενδυτικά σχέδια, που έχουν αιτηθεί κρατικής επιχορήγησης. Μ’ αυτό τον τρόπο θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ο,τι αφορά τη μεταποίηση  και το καθεστώς του αναπτυξιακού νόμου που αφορά τον τουρισμό, να ενταχθούν στο σύνολό τους οι επενδύσεις κι έτσι να υπάρξει ένας αναπτυξιακός “οργασμός” στην περιοχή, σε συνδυασμό με τα νέα αναπτυξιακά εργαλεία που θ’ ανακοινωθούν.

Στο Βόλο,  μέχρι σήμερα από την αρχή του έτους έχουν ιδρυθεί  97 νέες επιχειρήσεις εκ των οποίων κάποιες είναι εστίασης και κάποιες σχετίζονται με τη μεταποίηση. Φαίνεται ότι υπάρχει πραγματικά μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, γιατί έχουμε διασφαλίσει ένα σταθερό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον με τους επενδυτές να προσδοκούν ότι η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια θα είναι μια χώρα που θα δώσει την ευκαιρία ν’ αναπτυχθούν επενδύσεις και μέσα από αυτό να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και ν’ αυξηθεί το εισόδημα των νοικοκυριών, που είναι το ζητούμενο της κυβέρνησης”.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Φ. Σαμαλέκος, Α. Σαββάκη, Β. Ζαχείλας, Ν. Αγγελέτος και Απ. Οντόπουλος, μαζί με τον πρόεδρο Τ. Μπασδάνη έκοψαν τη βασιλόπιτα, την οποία ευλόγησε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

416400189_1632741713927194_25692

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, εκτός του υπουργού Κ. Σκρέκα, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολ. Προστασίας Χ. Τριαντόπουλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Χ. Μπουκώρος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς και η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ: Χωρίς Βιεϊρίνια και Νάσμπεργκ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Επόμενο άρθροΙταλία: Στραβοπάτησε εντός έδρας η Γιουβέντους, 1-1 με την Έμπολι