Σε κλοιό αγροτών βρίσκεται το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου η Θεσσαλονίκη καθώς δεκάδες αγρότες με τρακτέρ έχοντας σχηματίσει κόμβοι μπήκαν από τη δυτική είσοδο στην πόλη.

Η Λεωφόρος Νίκης πλημμύρισε από τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα τα οποία κινούνται προς τη ΧΑΝΘ για να παραταχθούν μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ.

Ένα τρακτέρ κουβαλά πάνω του μέχρι και… φέρετρο

Σύμφωνα με το voria.gr, έχοντας πάνω στα τρακτέρ τους ελληνικές σημαίες ή μαύρου χρώματος και κορνάροντας συνεχώς, αγρότες από την Ημαθία, την Πέλλα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, έχουν δημιουργήσει μια εντυπωσιακή εικόνα, διαμαρτυρόμενοι με αυτόν τον τρόπο για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους. Παράλληλα ένα τρακτέρ κουβαλά πάνω του μέχρι και… φέρετρο.

Από την ανατολική είσοδο της πόλης μελισσοκόμοι με τα αγροτικά τους μπήκαν και αυτοί στην Θεσσαλονίκη για να ενωθούν στο μπλόκο της ΧΑΝΘ.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα αφήσουν τα τρακτέρ τους στο πλακόστρωτο για τις τέσσερις μέρες που θα διαρκέσει η έκθεση Agrotica, η οποία ανοίγει τις πύλες της το απόγευμα με τα εγκαίνια να τελεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ακόμη, στο σημείο υπάρχει τροχαία προκειμένου να διευκολύνει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Στη Λεωφόρο Νίκης οι αγρότες

Στη Λεωφόρο Νίκης οι αγρότες

Στη Λεωφόρο Νίκης οι αγρότες

Στη Λεωφόρο Νίκης οι αγρότες

Στο πλευρό των αγροτών οι ψαράδες – Μηχανότρατες στην παραλία Θεσσαλονίκης

Στο πλευρό των αγροτών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται οι ψαράδες της Μηχανιώνας.

Έχοντας παρατάξει τις μηχανότρατές τους στον Θερμαϊκό Κόλπο, μπροστά από την παλιά παραλία, οι αλιείς αποφάσισαν σήμερα να μην ψαρέψουν, σβήνοντας τις μηχανές από τις βάρκες, ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών. Παράλληλα, υπάρχει και ενδεχόμενο να συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη.

Τα μέλη του συλλόγου αλιέων Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή» τονίζουν πως και τα δικά τους αιτήματα είναι παρόμοια με τον αγροτών. Το κόστος παραγωγής είναι υψηλό, τα δίχτυα, τα καύσιμα, τα κιβώτια ενώ επισημαίνουν ότι από τα χέρια τους φεύγουν πάρα πολύ φθηνά τα ψάρια και καταλήγουν σε πολύ υψηλές τιμές στον καταναλωτή.

Στηρίζουν τα αιτήματα των αγροτών οι αλιείς της Μηχανιώνας

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροEuroleague: Χωρίς Σλούκα με Ζαλγκίρις ο Παναθηναϊκός
Επόμενο άρθροΔιακοπή νερού στον Βόλο