”Δεν ερχόμαστε να κατεδαφίσουμε, αλλά να προσθέσουμε… Το κάθε ευρώ θα πιάσει τόπο κι ο τραχανάς θα απλωθεί παντού”. Με αυτά τα λόγια ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γιάννης Αναστασίου αναφέρθηκε στο Σχέδιο Τουριστικής Προβολής και Δράσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το 2024. Όπως σημείωσε κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ”η προβολή αφορά ολόκληρο τον τόπο. Θα υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση με αρμόδιους φορείς, εκπροσώπους, συλλόγους και δήμους, ώστε να διαμορφωθούν, η ιεράρχηση και οι προτεραιότητες ανά περιφερειακή ενότητα”.

Ως ελκτικό προϊόν, εφόσον το ίδιο αναδειχθεί από την προμελέτη σκοπιμότητας, παρουσίασε την πρόταση ίδρυσης θεματικού πάρκου στον Όλυμπο. ”Θέλουμε να βάλουμε τον Όλυμπο στο επίκεντρο της τουριστικής μας προβολής για την Π.Ε. Λάρισας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. αντιπεριφερειάρχης. Όσον αφορά τον τουρισμό κατά τους θερινούς μήνες υπογράμμισε, ”θα δώσουμε μεγάλο αγώνα και θα πιέσουμε ώστε οι τουριστικοί προορισμοί να είναι έτοιμοι το καλοκαίρι.

Τέλος, ο κ. Αναστασίου μίλησε για το project του μαθητικού τουρισμού στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή της λίμνης Κάρλας. Όπως σημείωσε, ”θέλουμε μέσα από την καταστροφή να προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι για την περιοχή της Κάρλας. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, με το Υπουργείο Παιδείας και τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, να στραφεί το ενδιαφέρον στο μαθητικό τουρισμό, ώστε μαθητές να βρεθούν στο πεδίο και ν’ αναδείξουν τις συνέπειες τις κλιματικής κρίσης”.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΚλιμακώνουν οι αγρότες, απαντώντας στα μέτρα «κοροϊδία» – Σήμερα το μεγάλο συλλαλητήριο στην Agrotica
Επόμενο άρθροΤιμολόγια ρεύματος: Πώς διαμορφώνονται οι τιμές τον Φεβρουάριο – Τα πράσινα τιμολόγια