Η πρώην σύζυγος του Τζεφ Μπέζος, Μακένζι Σκοτ, γνωστή για την φιλανθρωπία της, πούλησε 65,3 εκατομμύρια μετοχές της Amazon.com πέρυσι, ή περίπου το ένα τέταρτο του μεριδίου της στην εταιρεία, σύμφωνα με μια ρυθμιστική κατάθεση.

Αυτές οι μετοχές θα είχαν αξία 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τιμή κλεισίματος της Παρασκευής (26 Ιανουαρίου).

Ποσοστά στην Amazon, μετοχές και φιλανθρωπίες

Μετά το διαζύγιό της από τον Τζεφ Μπέζος το 2019, η Σκοτ κατέληξε να έχει περίπου το 4% του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου, ένα μερίδιο που τότε άξιζε περίπου 37 δισεκατομμύρια δολάρια. Παρά το γεγονός ότι έχει εκποιήσει περίπου το ήμισυ των μετοχών της τα τελευταία πέντε χρόνια, η Amazon εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της καθαρής περιουσίας της 37,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η περιουσία της θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν υπήρχε η πρωτοφανής φιλανθρωπία της. Από τον χωρισμό από τον Μπέζος και μετά, η Σκοτ έχει δωρίσει περισσότερα από 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών οργανώσεων – ένα τεράστιο ποσό ακόμη και για έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Η Σκοτ δημοσιεύει μια λίστα με παραλήπτες στον ιστότοπό της, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 360 οργανισμών που έλαβαν συνολικά 2,15 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το περασμένο έτος.

Το 2019, η Σκοτ υπέγραψε το Giving Pledge, μια μη δεσμευτική υπόσχεση που δίνουν οι δισεκατομμυριούχοι να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου τους.

«Θα το παλεύω μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο»

«Πέρα από όσα χαρίσματα έχει εμφυσήσει μέσα μου η ζωή, έχω ένα δυσανάλογα μεγάλο χρηματικό ποσό να μοιραστώ», έγραψε σε επιστολή της στον ιστότοπο Giving Pledge. «Η προσέγγισή μου στη φιλανθρωπία θα συνεχίσει να είναι στοχαστική. Θα χρειαστεί χρόνος και προσπάθεια και φροντίδα. Αλλά δεν θα περιμένω. Και θα το παλεύω μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο».

Πηγή: ΟΤ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Σέντρα στις 21:00
Επόμενο άρθροΚερατσίνι: «Αν το είχε χαλάσει το παιδί θα ήμουν φυλακή» – Σοκάρει η μητέρα της ανήλικης για τον παππού