Σοκ και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η υπόθεση ενός ανήλικου κοριτσιού από το Κερατσίνι, το οποίο μετά από αρκετά χρόνια «έσπασε τη σιωπή» της, λέγοντας πως ο 78χρονος παππούς της ασελγούσε εις βάρος της. Η κοπέλα, σύμφωνα με την καταγγελία της δεχόταν σιωπηρά τις πράξεις του παππού της από το 2017, όταν και αποφάσισε να μιλήσει σε μία φίλη της, για όλα όσα είχε ζήσει.

Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός πως ο δράστης φέρεται να κακοποιούσε την ανήλικη μέσα στο σπίτι της οικογένειας, ενώ βρισκόταν μέσα τόσο η μητέρα, όσο και η γιαγιά της κοπέλας. Κάποια στιγμή, μάλιστα, η ίδια αποφάσισε να αποκαλύψει τα πάντα στην μητέρα της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψη του 78χρονου.

«Εμείς σαν γονείς δεν ξέραμε τίποτα» – Τι ανέφερε η μητέρα της 16χρονης

Αρχικά, η μητέρα της ανήλικης περιγράφει πως έμαθε όσα έκανε ο πατέρας της στο παιδί της. Αναφέρει συγκεκριμένα: «Εμείς σαν γονείς δεν ξέραμε τίποτα. Η κόρη μου το αποκάλυψε στα ξαδέλφια της πριν από ένα χρόνο. Έτσι το μάθαμε. Πέρυσι κατεβάσαμε το παιδί στο χωριό μαζί με τον πατέρα μου. Αυτός τη ρωτούσε «θες να έρθεις μαζί μου στο χωριό γιατί θα είμαι μόνος μου;» και το παιδί έλεγε «μαμά δεν θέλω να έρθει ο παππούς»».

Στην συνέχεια ανέφερε ότι «Δεν μου πήγε το μυαλό. Λέω μικρό παιδί είναι, μόνο του στο δωμάτιο που θα είναι δεν τον θέλει τον παππού», ενώ πρόσθεσε «Το παιδί μου έκλαιγε. Μια φίλη τη ρωτούσε τι έχει και της έλεγε ότι δεν θέλει να μιλήσει. Μετά, όμως, το είπε στη φίλη της και αυτή της είπε να μην το κρατήσει κρυφό. Πήραν την ξαδέλφη της τηλέφωνο και τα είπε όλα».

Όταν πλέον η κόρη της, της είχε αποκαλύψει όλα όσα είχαν συμβεί, η μητέρα άρχισε να θυμάται τις αντιδράσεις του παιδιού της που έδειχναν πως δεν ήθελε να μένει με τον παππού. «Αυτό γινόταν από όταν το παιδί ήταν 8-9 χρονών.

Έβλεπα ότι δεν τον απέφευγε αλλά συχνά μου έφερνε αντίρρησεις να πηγαίνει στο σπίτι των παππούδων. Η μάνα μου δεν ήξερε τίποτα. Αν ήξερε θα τον σκότωνε. Από ό,τι είπε το παιδί πήγε να το «χαλάσει» αλλά του ξέφυγε. Το χαϊδευε με τα χέρια σε συγκεκριμένα σημεία. Αν την είχε βιάσει θα ήμουν φυλακή τώρα», αναφέρει.«Θα το τραβήξω μέχρι τέρμα» λέει ο πατέρας της ανήλικης

Ο πατέρας του ανήλικου κοριτσιού ανέφερε πως «το καλό για εμάς είναι ότι μας το είπε και ακολουθήσαμε τον δρόμο που έπρεπε. Ο εισαγγελέας είναι καταπέλτης. Όλα τα πράγματα θα δρομολογηθούν.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον πατέρα του κοριτσιού , «η καταγγελία έγινε πριν δύο χρόνια και μετά δεν είχαμε καθόλου επαφές. Αυτόν τον άνθρωπο τον βοηθούσα κιόλας, και οικονομικά και υλικά. Μας είπαν οι ψυχολόγοι ότι συνήθως οι περισσότερες περιπτώσεις προέρχονται από το οικογενειακό περιβάλλον. Το θέμα είναι να μην σου τύχει. Πάλι καλά που η δικαιοσύνη έστω και μετά από ενάμιση, δύο χρόνια πήρε σειρά πρωτόκολλου.»

Ανέφερε δε πως το κορίτσι«τώρα είναι μια χαρά. Από την στιγμή που το έβγαλε από μέσα της είναι μια χαρά. Υπάρχουν τραύματα, αλλά αυτά θα τα απαλύνει ο καιρός και ο χρόνος. Εμείς είμαστε πάντα μαζί, στο πλευρό της. Θα το τραβήξω μέχρι τέρμα. Είχα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”.

Η αντίδραση του γιου του 78χρονου για τις κατηγορίες της ανήλικης

Ο θείος της ανήλικης αναφέρει πως ο 78χρονος θέλει να κάνει τεστ αλήθειας

«Ο πατέρας μου ζητάει να του γίνει τεστ αλήθειας», λέει ο θείος της 16χρονης

«Οι κατηγορίες είναι ό,τι να ‘ναι. Από τα πέντε παιδιά του, τα τέσσερα είμαστε μαζί του. Πώς γίνεται; Έχω κόρη, έχει κόρη τα είδαμε αυτά στο ίντερνετ. Πώς γίνεται να βγάζουν πράγματα στον κόσμο για τα οποία δεν έχει βγει απόφαση; Εκείνη που υποτίθεται είναι αδερφή μου που λέει – χωρίς να ορκίζεται – ότι γνωρίζει. Δεν ξέρει, δεν έχει δει, αλλά λέει ό,τι της είπε η κόρη της», ανέφερε ο θείος της 16χρονης σε δηλώσεις του.

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει πως η ανιψια και ο πατέρας του «Βρίσκονταν σε διακοπές μαζί και δεν τον απέφευγε όπως γράφουν. Την τελευταία μέρα που έγινε όλο το σκηνικό και μαθεύτηκε – μια μέρα έκατσε στην εξοχή – το πρωί ανέβαινε στους ώμους του για να την κάνει βουτιά και το βράδυ 2 τη νύχτα την πήγαινε ο ίδιος της ο πατέρας να πιει βότκες, όπως λέγε η ίδια, αλλά επειδή αντέδρασε ο πατέρας μου ότι “που θα πας τέτοια ώρα, δεν ντρέπεσαι;”. Εκεί αντέδρασε και εκεί δεν θυμάμαι καθαρά τι έγινε μετά. Την άφησε σε μια πλατεία και ξαναγύρισε».

Στην συνέχεια, ο γιος του 78χρονου αναφέρει «εγώ σκέφτομαι ότι ήθελε να τον ξεφορτωθεί γιατί δεν την άφηνε να κάνει βόλτες. Είπε όλα αυτά που είπε αλλά δεν έχει την ιδέα των συνέπειων όλων αυτών που αναφέρει. 11, 12 χρόνων που ήταν δεν ήξερε τι θα γίνει αν έλεγε μου έκανε αυτό. Μπορεί να σκέφτεται “Εγώ απλά θέλω να τον στείλω σπίτι για να μπορώ να βγω, γιατί δεν με αφήνει αλλιώς. Ο πατέρας μου με αφήνει να πάω όπου γουστάρω”».

Μετά από την σοβαρή καταγγελία που έγινε εις βάρος του 78χρονου ο γιος του λέει: «δεν έχω μιλήσει ούτε με την αδερφή μου ούτε με την ανιψιά μου. Η μητέρα μου δεν ξέρω για πόσο θα υπάρχει με αυτά που ζούμε. Είναι με σωληνάκι αναπνευστικό».

Μάλιστα όπως υποστηρίζει «ο πατέρας μου είναι τώρα στο κρατητήριο και ζήτησε να κάνει τεστ αλήθειας. Τώρα σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, θα ζητούσε τεστ αλήθειας; Δεν θα ζητούσε. Θέλω να τελειώσουν όλα. Να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του» καταλήγει ο γιος του 78χρονου.

Διαψεύδει τις κατηγορίες η γιαγιά της 16χρονης

Μετά την σύλληψη του 78χρονου με την κατηγορία ότι βίαζε την ανήλικη εγγονή του, η σύζυγος του και γιαγιά της 16χρονης διέψευσε κατηγορηματικά τις κατηγορίες, λέγοντας «Δεν μπορεί να είμαι με έναν άντρα 53 χρόνια και ξαφνικά να βγει παιδεραστής!»

Στην συνέχεια, η σύζυγος του είπε «100 φορές θα το φωνάζω. Όχι, όχι. Αποκλείεται να συνέβαινε κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να έχει γίνει ποτέ, ποτέ, γιατί ήμασταν εδώ. Δεν είναι ότι ήταν μόνοι τους στο σπίτι, ήμουνα εδώ. Κάτι θα βλέπαμε και εγώ και η μάνα του. Είναι δυνατόν; Δεν μπορεί να είμαι με έναν άντρα 53 χρόνια και ξαφνικά να βγει παιδεραστής! Σε παρακαλώ!».

Όταν όμως ο δημοσιογράφος ανέφερε πως ειναι βαρύ μια γιαγιά να επιμένει να λέει πως η εγγονή λέει τέτοια ψέματα, εκείνη απαντά: «Σας λέω τι περνάει από το μυαλό μου, γιατί δεν το δέχομαι αυτό το πράγμα».

Τι ανέφερε σε ανακοίνωση η Αστυνομία

Σε ανακοίνωση της, η αστυνομίας ανέφερε πως «Συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, πρωινές ώρες χθες (2-2-2024), από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. και του Τμήματος Ασφαλείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής στο Κερατσίνι, 78χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14.

Ο 78χρονος κατηγορείται ότι τουλάχιστον από το 2017 και έχοντας την επίβλεψη ανήλικης που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, προέβαινε στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιώργος Καραμίχος: Προτεραιότητά μου είναι η υγεία, πέρυσι έκανα ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο
Επόμενο άρθροΟ γάμος ομόφυλων ζευγαριών ίσως χειρότερος νόμος από τις «Πρέσπες», λέει πολιτευτής της ΝΔ