Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στον Βόλο, εκδήλωση για ”τον ιερό θεσμό της Οικογένειας”.

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Τοπική Εκκλησία, ”στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνάς της για την υποστήριξη και ενίσχυση της οικογένειας”, σε συνεργασία με Χριστιανικές κινήσεις και πνευματικούς Συλλόγους της Μαγνησίας, δηλαδή, την ΓΕΧΑ Βόλου, τον Θρησκευτικό και Φιλολογικό Σύλλογο «Τρεις Ιεράρχες», την Χριστιανική Στέγη ”Ο Απόστολος Παύλος” και την Ένωση Πολυτέκνων Μαγνησίας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αρχιμ. Μιχαήλ Σαντοριναίος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η Οικογένεια που ευλογεί ο Άγιος Θεός». 

Ο π. Μιχαήλ επισήμανε τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες συστήνεται η οικογένεια, όπως την θέλει ο Θεός, που είναι, η σωφροσύνη των συζύγων, η προσευχή, η κατίσχυση των αρετών, η ταπεινοφροσύνη, η εσωτερική ομορφιά, η θυσιαστική αγάπη, η ομόνοια, η εντρύφηση στο Λόγο του Θεού, η φιλανθρωπία και κυρίως η Μυστηριακή ζωή. Ο ίδιος τόνισε ότι, τη συζυγία και την οικογένεια προσβάλλουν, η απιστία, ο εγωισμός, οι πάσης φύσεως εξαρτήσεις και στηλίτευσε το επίμαχο νομοσχέδιο για το ”γάμο” των ομοφυλοφίλων, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για την ικανοποίηση της εγωιστικής απαίτησης μίας μικρής μειονότητας συμπολιτών μας, με μοναδικό σκοπό την απόκτηση τέκνων, δια της πλαγίας οδού, δηλ. τεκνοθεσίας κι αργότερα της παρένθετης μητρότητας, η οποία συνιστά ωμή μετατροπή της γυναίκας σε τεκνοποιητική μηχανή, κάτι για το οποίο, παραδόξως, δεν διαμαρτύρονται τα γυναικεία κινήματα, κι οδηγεί στην οικονομική εκμετάλλευσή της.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος ευχαρίστησε τις Χριστιανικές κινήσεις του Βόλου για την επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης και πρότεινε τη θεσμοποίησή της κατ’ έτος, με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής. Συνεχάρη τον ομιλητή για το ”σύγχρονο και κατανοητό λόγο του” και τόνισε: ”Οσοι ζήσαμε σε συγκροτημένες χριστιανικές οικογένειες ακριβώς ζήσαμε τα στοιχεία που τις συγκροτούν, όπως τα περιέγραψε ο ομιλητής. Αυτήν την οικογένεια θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανή, γιατί είναι η μόνη ελπίδα για τον τόπο. Δεν έχουμε την εξουσία, ούτε νομοθετούμε, αλλά ομιλούμε πνευματικά και στηρίζουμε το θεσμό της οικογένειας… Δεν πρέπει να απελπιστούμε, αλλά να ενωθούμε ακόμα περισσότερο γύρω από την Ορθόδοξη πίστη μας. Αυτή θα μας κρατήσει ζωντανούς, για να αντέξουμε τις νέες συνθήκες και να συνυπάρξουμε με τους άλλους. Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας υποχωρούν στα διεθνή lobbies. Υποχωρούν στις πιέσεις και προκειμένου να φανούν εκσυγχρονισμένοι, κάνουν μεγάλα λάθη, προσβάλλοντας την έννοια του Γάμου, που είναι ιερή. Αυτό που συμβαίνει δεν έχει αντικειμενική βάση, αλλά πρόκειται για μία εμμονή εκείνων που θέλουν να επιβάλουν έναν άλλο τρόπο ζωής”.

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε σε προσευχή κι ενότητα, υπομονή και επιμονή λέγοντας: ”Δεν θα φοβηθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, αλλά θα προχωρήσουμε με την αλήθεια κι εμείς θα ευλογούμε πάντοτε τον Γάμο ανδρός και γυναικός, η αγάπη μεταξύ των οποίων είναι για την αιωνιότητα”.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΣυναγερμός για ύποπτη τσάντα σε πάρκο στην Πεύκη
Επόμενο άρθροΤζακ ποτ στο Τζόκερ – Zougla