Μια 19χρονη που έχει προφυλακιστεί για ανθρωποκτονία στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα στην Θήβα, κατέθεση μήνυση εναντία σε τρεις συγκρατούμενές της, διηγούμενη την τραυματική της εμπειρία.

Η 19χρονη κατήγγειλε πως οι τρεις συγκρατούμενές της, της επιτέθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 2 Φεβρουαρίου και προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, ενώ μια από αυτές την χαράκωσε με ξυράφι στο αριστερό της χέρι.

Οι φερόμενες δράστιδες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα

Η 19χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στην συνέχεια υπέβαλε μήνυση στις συγκρατούμενές της. Οι συγκρατούμενές της συνελήφθησαν από αστυνομικούς του ΤΑ Θηβών τις πρωινές ώρες του Σαββάτου και στην συνέχεια οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιες στον αρμόδιο εισαγγελέα, με την δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεσή τους για τα περαιτέρω.

Δραματική η κατάσταση στις φυλακές της χώρας – Κακές συνθήκες και υπερπληθυσμό καταγγέλουν οι κρατούμενοι

Εξέγερση σημειώθηκε στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών ξημερώματα Παρασκευής, όπου περίπου 60 κρατούμενοι αρνήθηκαν να μπουν στα κελιά τους καταγγέλοντας απάνθρωπες συνθήκες κράτησης. Κάποιοι από αυτούς έβαλαν φωτιά στα στρώματά τους αρνούμενοι να παραμείνουν φυλακισμένοι υπό αυτές τις συνθήκες. Στο περιστατικό επενέβη η εξωτερική φρουρά των φυλακών και δύο διμοιρίες των ΜΑΤ από Σέρρες και Θεσσαλονίκη.

Στις φυλακές Κορυδαλλού υπήρξαν καταγγελίες για απρεπή και εξευτελιστικό έλεγχο σε γυναίκες επισκέπτριες κρατουμένων.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Β. Λαμπρόπουλου «γυναίκες επισκέπτριες τους υπέστησαν απρεπείς ελέγχους με ολική αφαίρεση των ρούχων τους από εξωτερικούς φρουρούς του σωφρονιστικού καταστήματος» και σωματική έρευνα.

Οι υπάλληλοι των φυλακών υποστήριξαν πως «Οι σωματικοί έλεγχοι στις επισκέπτριες γίνονται αποκλειστικά από γυναίκες φρουρούς» και μόνο όταν υπήρχε ένδειξη από τον ειδικό σαρωτή ότι ο επισκέπτης είχε ύποπτο αντικείμενο. Οι κρατούμενοι της Δ πτέρυγας θεωρούν εκδικητική συμπεριφορά για κινητά τηλέφωνα και αιχμηρά αντικείμενα που βρέθηκαν στα κελιά τους στις 31 Ιανουαρίου. Αρνούνται όμως πως τα επισκεπτήρια έλαβαν χώρα για λόγους αναπλήρωσης των ευρημάτων.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ τρομοκρατικός πυρήνας από το παρελθόν και οι νέες ομάδες στο αντάρτικο πόλης – Τι ξέρει η Αντιτρομοκρατική
Επόμενο άρθροΤα αφεντικά αναζητούν νέους τρόπους μέτρησης της παραγωγικότητας