Νέα καταγγελία «φωτιά» έρχεται στο φως της δημοσιότητας για την κοινωνική κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος» του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, με πρώην εθελόντρια να αναφέρεται στο τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες.

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής της ομάδας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα μπαίνουν στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

«Το λάθος ήταν όσων ήξεραν τόσα χρόνια και δεν μιλούσαν»

«Το λάθος ήταν όσων ήξεραν τόσα χρόνια και δεν μιλούσαν. Έπρεπε να είχαν ‘βγάλει’ από την μέση τον Κωνσταντίνο και να είχαν κάνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ ή ΚοινΣΕΠ τον ‘Άλλο Άνθρωπο’. Του το ζητούσαν, του έλεγαν να φύγει και έλεγε δεν φεύγω, μέχρι και τη στιγμή που ‘έφαγε’ τις καταγγελίες» λέει η εθελόντρια, μιλώντας στο MEGA.

«Του έλεγαν να σηκωθεί και να φύγει και ότι δεν πάει άλλο. όταν τα πράγματα έφταναν σε ακραία σημεία, σηκώνονταν και έφευγαν εκείνοι και έφτιαχναν άλλες κουζίνες. Εγώ είχα πάει τις 2 πρώτες χρονιές τρόφιμα στον Κεραμεικό. Όταν κατάλαβα τι γινόταν είπα ‘γεια σας’ και έφυγα. Το πρώτο που μού χτύπησε στο μάτι όταν είδα πως μαγείρευαν στον δρόμο και πόσο επικίνδυνα ήταν υγειονομικά. Το δεύτερο ήταν όταν ξεκίνησε να ζητάει χρήματα. Ο κόσμος έχει ένα ελάττωμα, να θεοποιεί κάποιους ανθρώπους, να τους αγιοποιεί και να τους αναθέτει τη μοίρα του. στην πορεία κατάλαβαν ότι τους εκμεταλλεύονταν» συμπλήρωσε η ίδια.

«Οι λογαριασμοί στην μαμά του, τον γαμπρό του και στην αδερφή του δεν είναι οι μόνοι που έβαζε λεφτά. Και αυτό που λέει τώρα είναι ότι ‘δεν ήταν και ανήλικοι όσοι έβαζαν χρήματα, ας μην έβαζαν’. Πάει τώρα να μοιράσει την ευθύνη και αυτό γιατί ξέρει καλά να χειρίζεται την ψυχολογία του πλήθους. Έχουν γίνει πολλές δουλειές εκεί μέσα που δεν πρόκειται να βγάλει ούτε η ΑΑΔΕ άκρη. Έχει βγάλει κάρτες σε αστέγους, σε χρήστες που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί. Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος γλέντησε» τόνισε σε άλλο σημείο.

«Έλεγε ότι μάζευε λεφτά για να πάει στη Γάζα που δεν μπαίνει ούτε ο Ερυθρός Σταυρός»

Για τα όσα έρχονται στο φως για τα πάθη του Κώστα Πολυχρονόπουλου: «Δεν μας νοιάζει το ελάττωμα του Κώστα Πολυχρονόπουλου. Μας νοιάζει ότι το ήξεραν όλοι εκείνοι και δεν τον έστειλαν σπίτι του. Ξέρει να παίζει καλό θέατρο, είναι η δουλειά του να σε κοροϊδεύει. Τώρα ο κόσμος δεν θα βοηθήσει ποτέ εμάς τους υπόλοιπους, αυτό μας πονάει. Τα χρήματα που έπαιρνε ο Κώστας δεν τα έχει δει άλλη οργάνωση. Τελευταία είπε ότι θα πάει στη Γάζα και μάζεψε λεφτά. Πήγαν 2 σύντροφοι και του λένε: ‘Ρε συ Κώστα ποια Γάζα; Εδώ δεν μπαίνει ούτε ο Ερυθρός Σταυρός, πού πας; Γιατί μαζεύεις λεφτά από τον κόσμο;;’».

«Απάντησε πως θα τα βάλει στην Κουζίνα. Και κάνει ένα ταξιδάκι. Έστειλε παραποιημένες φωτογραφίες τρελάθηκαν τα παιδιά. Τον ρωτούσαν που είναι και είπε ότι είναι τάχα στον Λίβανο και μαγειρεύει. Πήγε στις πλημμύρες και δεν έκανε τίποτα. Μια φορά μαγείρεψε και μετά έφυγε αφήνοντας δυο κοπέλες εκεί. Ξέρετε πόσα χρήματα μάζεψε για την Καρδίτσα; Τον ρώτησαν τι έγινε και είπε ότι τον έδιωξε ο δήμαρχος. Τον ρωτούσαν που είναι τα 600.000 για το σπίτι το 3οροφο που έλεγε ότι θα αγοράσει. Και απαντούσε πως δεν πληρούσε τις προδιαγραφές και τα έβαλε τα χρήματα για την κουζίνα και τα τρόφιμα. Του έλεγαν να φέρει πίσω τα 600.000. Εν τω μεταξύ έχουν φύγει από πολλά κτίρια γιατί άφηνε απλήρωτα ενοίκια και είχαν μαζευτεί» κατέληξε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤι αλλάζει στην πληρωμή των προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων
Επόμενο άρθροΜεσολόγγι: Η διαδρομή του χρήματος που δάνειζε ο Μπάμπης στον κρεοπώλη – Τα νέα πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών