Βολές στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της ακρίβειας εξαπολύει ο τομεάρχης Ανάπτυξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης.

Όπως αναφέρει ο Χρήστος Γιαννούλης, «για ακόμη ένα μήνα, τον 31ο μήνα συνεχόμενων ανατιμήσεων στα προϊόντα διατροφής, η Ελλάδα με ποσοστό αύξησης 7,1%, καταγράφει θλιβερή πρωτιά στον πληθωρισμό της απληστίας, σε επίπεδο ευρωζώνης».

«Χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις και λήψη δραστικών μέτρων, η θηλιά της ακρίβειας θα συνεχίζει να σφίγγει τα ελληνικά νοικοκυριά»

Ακολούθως ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτει ότι «τα επίσημα στοιχεία της Eurostat έρχονται απλά να επιβεβαιώσουν, αυτό που βιώνουν καθημερινά οι καταναλωτές, που τους έχει γονατίσει η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια», ενώ, όπως λέει, «επιβεβαιώνουν και την ανικανότητα της κυβέρνησης να ανακόψει το κύμα της ακρίβειας καθώς κανένα από τα ημίμετρα που έλαβε δεν χτυπά το πρόβλημα στη ρίζα του».

«Η κυβέρνηση απλά προσδοκά στην καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού»

Ο Χρήστος Γιαννούλης υπογραμμίζει ότι «απέναντι στους πολίτες που βλέπουν καθημερινά την αγοραστική τους δύναμη να μειώνεται, στέκεται μία ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση, που απλά προσδοκά στην καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού και στην αυτορρύθμιση της ελεύθερης αγοράς».

Καταληκτικά ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «χωρίς ουσιαστικές παρεμβάσεις και λήψη δραστικών μέτρων, η θηλιά της ακρίβειας θα συνεχίζει να σφίγγει τα ελληνικά νοικοκυριά».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο χορό των κινητοποιήσεων και η Κρήτη
Επόμενο άρθροAirbnb: Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα – Τι πρέπει να κάνουν