Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών, οι οποίοι την Κυριακή έκλεισαν από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 20:00 το βράδυ την Εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής. Σήμερα δε οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο των Μουδανίων θα σχηματίσουν μηχανοκίνητη πομπή και με 20 τρακτέρ θα φτάσουν στο υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης για να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας.

«Κλιμακώνουμε μέρα με τη μέρα τις κινητοποιήσεις. Απάντηση δεν έχουμε πάρει ακόμα από τον πρωθυπουργό», ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Φλογητών, Παύλος Γιαλογκολίδης.

«Έχουμε πέσει στο 80% μείωση παραγωγής, έχουμε αυξημένο κόστος παραγωγής κι αν δε μας βοηθήσει η κυβέρνηση τα φορτηγά θα μείνουν εδώ, γιατί δεν έχουμε πετρέλαιο να γυρίσουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος Μελισσουργών Χαλκιδικής, Αριστοτέλης Κασσανδρινός.

Μήνυμα κλιμάκωσης επιδιώκουν να στείλουν οι αγρότες στην κυβέρνηση

Ψήφισμα αναμένεται να επιδόσουν οι αγρότες στο Μακεδονίας Θράκης

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις

Νέο μπλόκο στήθηκε την Κυριακή στην Ερμίτσα από αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας που στέλνουν μήνυμα κλιμάκωσης «Λογικά θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις μέχρι την Τρίτη το περισσότερο», είπε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Παναιτωλίου, Βασίλης Τσέλιος.

Σε συγκέντρωση στο μπλόκο του Άστρους προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας, οι οποίοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία, ενώ προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της κωμόπολης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Ηράκλειο Κρήτης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο των πεζών, τον οποίο απέκλεισαν για λίγες ώρες. Οι αγρότες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και στο Αίγιο, ενώ σήμερα αγρότες της Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Καλαμάτας.

Πώς αντιδρά η αντιπολίτευση

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη θέλει να αγοράσει λίγο χρόνο από τους αγρότες και όχι να λύσει τα προβλήματα τους», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την ομιλία του στις εργασίες του πρώτου περιφερειακού συνεδρίου του κόμματος στην Κοζάνη.

«Όλα αυτά είναι εγχώριες παθογένειες που έχουν να κάνουν μόνο μία αντίληψη: την περιφρόνηση της κυβέρνησης στα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού», είπε από την πλευρά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε το βίντεο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑκίνητα: Αυξημένες πωλήσεις πολυτελών κατοικιών στο Λονδίνο σε ξένους αγοραστές
Επόμενο άρθροΗ αληθινή ιστορία πίσω από τη ταινία του Netflix με τις Ανέτ Μπένινγκ και Τζόντι Φόστερ υποψήφιες για Όσκαρ