Σήμερα είναι μια μέρα νίκης των κινημάτων υπεράσπισης και κατοχύρωσης ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων σε ολόκληρη τη χώρα, ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Βρισκόμαστε σήμερα ένα βήμα από την αναγνώριση του γάμου για όλα τα άτομα, θα πω εγώ, και όχι για τα ομόφυλα ζευγάρια, και αυτό είναι μια παρατήρηση που πρέπει να τη δείτε κύριε Σκέρτσο», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Στην περίπτωση των μονογενεϊκών οικογενειών, δεν βάλλεται το ανδρικό ή το μητρικό πρότυπο;»

«Προκαλούν απορία μαργαριτάρια, όταν προέρχονται από το ΚΚΕ», σχολίασε ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς και προσέθεσε ότι στη ρητορική του Κομμουνιστικού Κόμματος «ο Θεός αντικαταστάθηκε από τη φύση, απονέμει κι αρνείται δικαιώματα» και «η φύση γίνεται θεμέλιο κανονιστικότητας, η φύση απονέμει δικαιώματα, η φύση αρνείται δικαιώματα, η φύση γίνεται δικαστήριο».

Για το επιχείρημα ότι η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια βάλει το ανδρικό ή το μητρικό πρότυπο, που αποτελεί επιχείρημα της Ελληνικής Λύσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι σήμερα η υιοθεσία επιτρέπεται και από έναν μόνο γονέα, που μπορεί να είναι άνδρας ή γυναίκα.

«Σε αυτή την περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση των μονογενεϊκών οικογενειών, δεν βάλλεται το ανδρικό ή το μητρικό πρότυπο;», είπε ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς.

«Προβληματικό σημείο του νομοσχεδίου ότι δεν εισάγεται ο γάμος ανεξαρτήτως φύλου»

Υπό το πρίσμα αυτό, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε για τους επικριτές της ισότητας στον γάμο ότι ο μόνος λόγος για την άρνησή τους να ψηφίσουν το νομοσχέδιο είναι γιατί θεωρούν ηθικά κατακριτέα τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών.

«Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Ο μοναδικός λόγος για τον οποίο κάποιος αρνείται την υπερψήφιση αυτού του νομοσχεδίου, είναι γιατί θεωρεί ηθικά κατακριτέα τη σχέση μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, είναι γιατί θεωρεί κατώτερης ηθικής ποιότητας τη σχέση ομόφυλων και γι΄αυτό αρνείται αυτό το νομοσχέδιο. Δεν υπάρχει απολύτως καμία άλλη δικαιολογία», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο βουλευτής επισήμανε είπε ότι αποτελεί προβληματικό σημείο του νομοσχεδίου ότι δεν εισάγεται «ο γάμος ανεξαρτήτως φύλου» αλλά ο γάμος ομοφύλων.

Σε σχέση με την παρένθετη κυοφορία, είπε ότι δεν μπορεί να υπάρχει άλλη αντιμετώπιση για όσους έχουν καταφύγει στην παρένθετη κυοφορία στο εξωτερικό και στη συνέχεια έρχονται στη χώρα και να είναι άλλη η αντιμετώπιση στο εσωτερικό, γιατί αυτό συνιστά διάκριση, πολλώ δε μάλλον που στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται παρένθετη κυοφορία επ΄αμοιβή αλλά μόνο για αλτρουιστικούς λόγους.

Η οικογένεια βάλλεται από την πολιτική των ταξικών ανισοτήτων όχι από το νομοσχέδιο αυτό, πρόσθεσε ακόμη ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Θεσσαλίας: Ανακοίνωση για τους βανδαλισμούς στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλείου
Επόμενο άρθροΦουντώνουν οι φήμες για Μπαρτσελόνα και Φλικ, ξεκίνησε μαθήματα ισπανικών ο Γερμανός τεχνικός!