«Ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης απέναντι σε μια πολιτική που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες», ανέφερε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στην ERT News.

Όπως σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, «βασικά υπεύθυνη για τα προβλήματα των αγροτών είναι η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, την οποία στήριξε η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, ενώ μόνο το ΚΚΕ την καταδίκασε».

«Οι αγρότες ζητούν εγγυημένες τιμές και μείωση κόστους παραγωγής, ασφάλιση παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, αποκατάσταση ζημιών και αναπλήρωση εισοδήματος»

Ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι «μέσα από τη «φαιοπράσινη» μετάβαση, τη μείωση των επιδοτήσεων και άλλα μέτρα που εξυπηρετούν τις ανάγκες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων υλοποιείται ένας σχεδιασμός, που στόχο έχει να εκδιώξει βίαια τους αγρότες, να αλλάξει η χρήση γης, να μπουν φωτοβολταϊκά και να συγκεντρωθεί η παραγωγή στα χέρια καπιταλιστικών επιχειρήσεων».

Επεσήμανε, επίσης, ότι η αγροτική παραγωγή αποτελεί φθηνή πρώτη ύλη για τις βιομηχανίες μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

«Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και η αύξηση του κόστους παραγωγής που δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα-ασπιρίνες, όπως αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αγρότες ζητούν εγγυημένες τιμές και μείωση κόστους παραγωγής, ασφάλιση παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, αποκατάσταση ζημιών και αναπλήρωση εισοδήματος».

«Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βάλουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων»

Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «είναι διαχρονική η επίθεση στο δημόσιο πανεπιστήμιο, με μείωση χρηματοδότησης, μείωση προσωπικού και μείωση φοιτητικής μέριμνας. Ενώ τώρα, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα βάλουν ταφόπλακα στον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων, με γενίκευση διδάκτρων και στα δημόσια πανεπιστήμια και με αύξηση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυξήθηκαν οι νοσηλείες από γρίπη – Τι συμβαίνει με τα περιστατικά στρεπτόκοκκου
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Επιτέθηκαν σε διαιτητή, τον έβρισαν και τον έφτυσαν σε ερασιτεχνικό αγώνα – Δύο συλλήψεις