Απάντηση σε κάποιους ”καινούργιους” που πήραν θέσεις ευθύνης και θεωρώντας ότι όλα ήταν στραβά, πρέπει να τα αλλάξουν, απαξιώνοντας και μηδενίζοντας το έργο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, δίνει με ανάρτησή του στο facebook, ο επικεφαλής της Λέσχης κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:
”Κάθε χρόνο το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου (Κενταύρων Όρος) μας έδινε 10 δωρεάν κάρτες για τα Λιφτ (Τιμής Ένεκεν) για να μπορούν οι εθελοντές μας χιονοδρόμοι να κινούνται στο βουνό, να προσέχουν για την ασφάλεια, να επεμβαίνουν σε ατυχήματα και απεγκλωβισμούς και να εκπαιδεύονται οι νέοι στη χιονοδρομία και στη διάσωση.
Στη πρώτη επικοινωνία που είχαμε με το νέο διευθύνοντα σύμβουλο οι απαντήσεις ήταν, αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε, είναι πλεονασμός να σας δίνουμε τόσες κάρτες, γιατί να είναι η δικιά σας η ομάδα επάνω, και άλλα τέτοια.
Του είπα ότι εμείς κάνουμε το αίτημα και περιμένουμε.
Μου είπε ότι την Τετάρτη θα έχουν επιτροπή για να το δούνε.
Την Πέμπτη τηλεφώνησα για να δω τι αποφάσισαν.
Η απάντηση ήταν πολύ χειρότερη.
Αμφισβήτησε την ικανότητα μου και των εθελοντών μου για να κάνουν διάσωση στο βουνό κι ακόμα χειρότερα αμφισβήτησε τη Νομιμότητα και την Πιστοποίηση της ομάδας μας.
Προφανώς θεώρησε ότι 23 χρόνια τώρα που συνεργαζόμαστε με Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Αστυνομία, Περιφέρεια, Δήμο, εμείς τους ξεγελάγαμε κι αυτός μας έπιασε.
Του εξήγησα πως μπορεί να το τσεκάρει, αλλά μου ζητούσε τα χαρτιά που να το αποδείκνυαν.
Θα μπορούσα να του πω Άντε Γεια, αλλά μη θέλοντας να του δώσω περιθώριο την άλλη μέρα πήγα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια κι άφησα τα έγγραφα στο γραφείο του.
Φεύγοντας όταν με είδαν άλλοι περιφερειακοί σύμβουλοι και με ρώτησαν τι κάνω εκεί και τους είπα, δεν πίστευαν στα αυτιά τους.
Τον φώναξαν σε ένα γραφείο τους, με σύστησαν και προσπάθησαν να του πουν ποιοι ήμαστε.
Παρ όλο που είχε ενημερωθεί από τους υπαλλήλους του χιονοδρομικού ότι όλα αυτά τα χρόνια εμείς ήμασταν σε όλα τα ατυχήματα και τις εκπαιδεύσεις παρόντες και βοηθήσαμε, έχοντας τις ίδιες πληροφορίες και από τον Ορειβατικό, επέμενε στις απόψεις του και στο τέλος μου είπε να μας δώσει 2 κάρτες.
Του είπα να τις δώσει κάπου που να έχει υποχρέωση και έφυγα εξοργισμένος.
Οι άλλοι σύμβουλοι μου ζήτησαν να μην κάνω κάτι μέχρι να μιλήσουμε και με την κα. αντιπεριφερειάρχη πράγμα που έγινε και ηρέμησαν λίγο τα πνεύματα, λέγοντας ότι, θα ξαναδούν το θέμα των 10 καρτών στο συμβούλιο.
Πριν από 5 μέρες ο διευθύνων σύμβουλος με βρήκε στην εκδήλωση του ΤΕΕ με το Πανεπιστήμιο και μου ανακοίνωσε ότι τελικά θα μου δώσει 4 κάρτες και όταν θα χρειάζεται ν’ ανέβουν για άσκηση περισσότερα άτομα να τον ενημερώνω και να κανονίζει να μας αφήνουν τα παιδιά από τα λιφτ να περνάμε.
Του απάντησα ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε και άντε γεια.
Ανεβαίνω 45 χρόνια στο χιονοδρομικό, τα τελευταία 23 με τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, όταν και όπου χρειάστηκε ήμασταν εκεί για να βοηθήσουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις δυνάμεις μας, χωρίς να έχουμε ανάγκη τις κάρτες τους.
Ας κάνουν τις περικοπές που μας είπαν ότι θέλουν και εμείς θα συνεχίσουμε δίπλα στους συνανθρώπους μας όταν μας χρειάζονται”.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και σκι
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και άτομα που κάνουν σκι
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που κάνουν σκι
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που κάνουν σκι
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, αρκτική και άτομα που κάνουν σκι
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία η εκδήλωση για την οικογένεια
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Απολογείται ο τράπερ που ξυλοκόπησε φοιτητή – Τι φέρεται να υποστηρίζει