Τη μεγάλη κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα προετοιμάζουν οι αγρότες και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην παραδώσουν τα «όπλα» εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Ο κύβος ερρίφθη στην πανελλαδική σύσκεψη της Νίκαιας. Γεωργοί, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι από 55 μπλόκα και 70 συνεταιρισμούς αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους γεγονός που δεν άρεσε στην κυβέρνηση που απάντησε με διαρροές αφήνοντας να εννοηθεί πως όλα τα αιτήματα των των διαμαρτυρόμενων έχουν ικανοποιηθεί.

«Η Ελλάδα πρέπει να γεμίσει μπλόκα και τρακτέρ κι αν δεν υπάρχει απάντηση, όλα αυτά τα ρυάκια θα γίνουν ένα ποτάμι που θα πάει στην Αθήνα και θα πλημμυρίσει την πρωτεύουσα», ανέφερε ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Με έξι βασικά αιτήματα

Οι αγρότες, ζητούν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους κάτι που δεν έχει αποκλειστεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παραμένουν στα μπλόκα με έξι βασικά αιτήματα αλλά και ένα ξεχωριστό που αφορά διεκδικήσεις των Θεσσαλών αγροτών που υπέστησαν τεραστίων διαστάσεων ζημιές από την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Τα αιτήματα:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Οι αποφάσεις: 

–  Κλιμάκωση της κινητοποίησης

– Να κλείνουν από αύριο την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ.

– Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.

– Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι ήδη ξεκίνησαν να κλιμακώνουν τον αγώνα τους, προχωρώντας το απόγευμα της Τρίτης σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου της Νίκαιας στη Λάρισα.

«Τώρα με τα πόδια, μετά με τρακτέρ αν δεν δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», φώναζαν ενώ απέναντί τους βρήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και ΜΑΤ. Μετά από διαπραγμάτευση αποφασίστηκε να τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν την κινητοποίησή τους για περίπου μισή ώρα, αφότου γίνουν οι απαραίτητες τροχονομικές ρυθμίσεις για την παράκαμψη της κυκλοφορίας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΚΤ: Χτυπάει ταβάνι η απαισιοδοξία στην Ελλάδα για πληθωρισμό και εισοδήματα
Επόμενο άρθροΜπάσκετ: Τέλος από το Μαρούσι ο Λιμνιάτης