Οι αγρότες αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις στην κυβέρνηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και ταυτόχρονα μπλόκα με τρακτέρ σε δρόμους και τελωνεία, κατά την προγραμματισμένη γενική συνέλευση στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα.

Πιο αναλυτικά, οι αποφάσεις που έλαβαν είναι η κλιμάκωση της κινητοποίησης έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, το κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ σε εθνική, επαρχιακή και τελωνεία ταυτοχρόνως, το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη, ενώ για την επόεμνη εβδομάδα ετοιμάζουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα.

Τα αιτήματα και οι αποφάσεις των αγροτών:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Αποφάσεις

–  Κλιμάκωση της κινητοποίησης

– Να κλείνουν από αύριο την ίδια ώρα σε όλα τα σημεία στην εθνική, επαρχιακή και τελωνεία με τρακτέρ.

– Το κάθε μπλόκο να κάνει δράσεις και μέσα στην πόλη.

– Την επόμενη εβδομάδα συλλαλητήριο στην Αθήνα με τρακτέρ

«Πρώτη φορά είμαστε τόσο ενωμένοι, δυναμικοί και αποφασισμένοι»

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Συλαίος που συμμετείχε στην γενική συνέλευση των αγροτών στη Λάρισα το μεσημέρι της Τρίτης (6/2) : “…είμαστε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας όπως συζητήσαμε στην μαζική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα. Είναι η πρώτη φορά που είμαστε τόσο ενωμένοι και τόσο δυναμικοί και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας με κάθε πρόσφορο τρόπο. Το μεσημέρι της Τετάρτης στις 12.00 αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μπλόκο στην περιοχή της Ανθήλης” τόνισε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι “…δεν μας σώζει η σταγόνα στον ωκεανό. Διότι αυτά είναι τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση”.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: Στην Αθήνα ο Καμπράλ
Επόμενο άρθροΠΑΟΚ: «Τέλος» ο Χάρισον – Zougla