Πολλές φορές λέμε ότι, τα παιδιά γίνονται όχι μόνο θύματα, αλλά και μάρτυρες της λεγόμενης ενδοοικογενειακής βίας. Μιας βίας που μπορεί να συμβαίνει σε μια…..οικογένεια και να καταλήγει σε διαχρονική κακοποίηση.

Το πρωί της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρώτης τάξης, παιδάκια 12-13 ετών, του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά, από εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, γι’ αυτό το θλιβερό κι επικίνδυνο φαινόμενο.

Ακουσαν τον ορισμό αυτού του τύπου βίας, την αναγνώρισή της και τι μπορούν τα ίδια να κάνουν για να τη σταματήσουν. Οσο κι αν αυτό φαντάζει δύσκολο, ναι, μπορούν να τη σταματήσουν, μιλώντας για παράδειγμα, διακριτικά σε καθηγητές του σχολείου.

Εκαναν ερωτήσεις και πήραν απαντήσεις στα μέτρα της ηλικίας τους.

Αν νομίζουν κάποιοι ότι, τα παιδιά αυτής της ηλικίας είναι αδύναμα κάνουν μεγάλο λάθος. Δεν εννοώ μυικά, αλλά, με τρόπους που μπορούν να παρέμβουν αποτελεσματικά, ένας από τους οποίους είναι η γλώσσα, η αποκάλυψη, η προσφυγή σε πρόσωπο εμπιστοσύνης.

Κανένας δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται βίαιη συμπεριφορά, τόσο σε σωματικό όσο και ψυχολογικό επίπεδο. Ο άνθρωπος, λέμε, είναι λογικό ον. Δεν το αποδεικνύει όμως, πάντα, δυστυχώς……

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΤζακ ποτ στο Τζόκερ – Zougla
Επόμενο άρθροΜε έφτυναν στο δρόμο γιατί έπαιζα τον κακό, ντράπηκα και έφυγα από πανηγύρι