Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σήμερα, Τρίτη, την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γεώργιου Κύρτσου, κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του κ. Κύρτσου έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ανάταση χειρός, όπως προβλέπει η διαδικασία.

Το αίτημα άρσης της ασυλίας του από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σε σχέση με ποινική δίωξη, διαβιβάστηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου με επιστολή της 27ης Ιουνίου 2023 και ανακοινώθηκε στην Ολομέλεια στις 10 Ιουλίου 2023.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, σε σχέση με ποινική δίωξη για μη καταβολή συγκεκριμένου ποσού που οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο, υπό την ιδιότητά του ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εκδοτικής εταιρείας Free Sunday.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Κύρτσος είχε εκλεγεί ευρωβουλευτής το 2019 με τη Νέα Δημοκρατία. Το 2022 διεγράφη από την Πειραιώς και έκτοτε μετακινήθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – στο οποίο ανήκει η ΝΔ – στην Ομάδα των Φιλελευθέρων.

Κύρτσος: «Έσπασα το ρεκόρ»

Σε ανάρτησή του, ο ευρωβουλευτής σημειώνει ότι οι άρσεις της ασυλίας του έως τώρα, συνολικά έξι, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, δεν είχαν δικαστικές συνέπειες και προέβλεψε πως δεν θα έχουν, ενώ τόνισε ότι υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της εκδοτικής του επιχείρησης το 2012 είναι η ελληνική κρίση και η ΝΔ «επειδή δεν ήξερε τι ξόδευε».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτησή του:

«Έσπασα το ρεκόρ! Σήμερα ψήφισα στο Ε.Κ. την… έκτη άρση ασυλίας μου. Τρεις την πρώτη πενταετία και τρεις τη δεύτερη. Όλες έχουν σχέση με τη χρεοκοπία, λόγω της ελληνικής κρίσης, της εκδοτικής μου επιχείρησης το 2012. Προσωποποιήθηκαν οι οφειλές της και βρέθηκα να χρωστάω 2 εκατ. χωρίς να μπορώ να καλύψω στο σύνολό της την οφειλή.

»Πρώτα έπεσε έξω το Δημόσιο, μετά οι τράπεζες και μετά άρχισαν να κυνηγάνε όσους πέσαμε έξω εξαιτίας της δικής τους χρεοκοπίας, γύρω στο 40% των μικρομεσαίων. 12 χρόνια αργότερα δεν έχει ρυθμιστεί νομοθετικά το θέμα παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες χρεοκοπίες δεν ήταν δόλιες αλλά αποτέλεσμα της κρίσης.

»Οι άρσεις της ασυλίας μου ως τώρα δεν είχαν δικαστικές συνέπειες και προβλέπω ότι δεν θα έχουν. Θεωρώ όμως την αδιαφορία της εξουσίας προσβλητική για τους 50ρηδες και 60ρηδες της κρίσης του 2009-12 που πέσαμε έξω – ύστερα από δεκαετίες δημιουργίας και επαγγελματικής επιτυχίας – επειδή δεν ήξερε τι ξόδευε η κυβέρνηση της Ν.Δ. και δεν ήξεραν τι δάνειζαν στο Δημόσιο οι τράπεζες. Από τότε κουβαλάμε τις συνέπειες της δικής τους χρεοκοπίας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛίστα με τα καλύτερα Bitcoin καζίνο και πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών το 2024
Επόμενο άρθροΑλμέιδα: «Κοιμάμαι με τη φανέλα του Μαραντόνα, ήταν ο μόνος παίκτης στην ιστορία που με συγκίνησε»