Το ερχόμενο Σάββατο 10 Φεβρουαρίου θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στην Ραφαέλα Πιτσικάλη, που έφυγε από τη ζωή.

Η κηδεία της κοπέλας, που έδωσε γενναία μάχη με τον καρκίνο, θα γίνει στις 13:30 από τον ιερό ναό Αγίων Πέτρου και Παύλου Χανίων.

Μια μάχη άνιση, την οποία έχασε στις 24 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες μετά τα 21α γενέθλιά της, νικημένη από μιας σπάνιας μορφής καρκίνου, το σάρκωμα Ewing.

Στα «λευκά» το αντίο

Όσοι βρεθούν στα Χανιά το Σάββατο θα φορούν λευκά ρούχα, έπειτα από επιθυμία της οικογένειας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η οικογένεια της 21χρονης που συγκίνησε με τον αγώνα της, θέλοι όλοι όσοι βρεθούν στην εκκλησία να είναι ντυμένοι στα λευκά.

Όπως τόνισαν, θέλουν η τελετή να «μνημονεύσει όλα όσα εκείνη αντιπροσώπευε: την αισιοδοξία, τη δύναμη, την ελπίδα, το ‘ουράνιο τόξο μετά την μπόρα’».

«Προσπαθούσε να δώσει δύναμη σε όλους»

«Έφυγε με χαμόγελο και συνεχίζει να γελάει… Χριστέ μου, είναι τόσο λαμπερή σαν να μην έχει γίνει κάτι. Ακόμα κι όταν πονούσε φρικτά προσπαθούσε να δώσει δύναμη σε όλους» είχε πει η μητέρα της, θυμίζοντας όλα εκείνα τα βίντεο που αναρτούσε στα social media φροντίζοντας να δίνει δύναμη στους άλλους ανθρώπους, την ώρα που εκείνη ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά. Βέβαια, κρατούσε λίγο θάρρος και για την ίδια, για να «τα βάλει» με την ύπουλη, σπάνια μορφή καρκίνου.

Παράλληλα, η μητέρας της αποκάλυψε τα εξής: «Ακόμα κι όταν πονούσε φρικτά προσπαθούσε να δώσει δύναμη σε όλους. Τα κάναμε (τα βίντεο) γιατί τη βοηθούσε, γιατί τα κάναμε κομμάτι-κομμάτι και την πετύχαινε την ώρα που ξεκινούσε ο πόνος. Προσπαθούσε, γιατί ήθελε να δώσει χαρά στους υπόλοιπους. Πάντα σκεφτόταν τους υπόλοιπους. Πάντα ήταν μαζί με τον κόσμο. Τους αγαπούσε όλους. Προσπαθούσε να δώσει θάρρος και να βοηθήσει τον εαυτό της όμως δεν είχε πολύ θάρρος να δώσει ακόμα. Και τώρα που έχει φύγει ακόμα χαμογελάει. Έφυγε με φρικτό πόνο και ακόμα χαμογελάει, γιατί σαν να είδε ένα φως και άνοιξε… Δηλαδή την ώρα που “έφευγε” μας χαιρέτισε και αυτή χαμογελούσε γιατί πιθανόν είδε κάτι και χαμογελούσε».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον Βόλο ο Κασσελάκης την Κυριακή
Επόμενο άρθροΔεσμεύονται τα χρήματα και δεν μπορώ να τα πάρω, θα ζητήσω συγγνώμη από τον Μάρκο Σεφερλή