Μαθητής σε σχολείο του Αγρινίου διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα πριν από μερικά 24ωρα, με την είδηση να προκαλεί συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα.

Την είδηση αποκάλυψε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Δυτικής Ελλάδας, Άννα Μαστοράκου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Δυτικά FM 92,8, τονίζοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και έχουν γίνει όσα προβλέπονται σε αντίστοιχες περιπτώσεις.

Τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας ποικίλουν ανάλογα το περιστατικό ενώ  μπορεί να συνοδεύεται από ναυτία, εμετούς, φωτοφοβία, σύγχυση.

Παράλληλα, είπε πως η περίπτωση του μαθητή αντιμετωπίστηκε έγκαιρα και επιτυχώς και η υγεία του είναι καλή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το παιδί νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο στην Πάτρα.

Συμπτώματα μηνιγγίτιδας

Τα συμπτώματα της μηνιγγίτιδας ποικίλουν ανάλογα το περιστατικό, ενώ δεν εμφανίζονται πάντα στο σύνολό τους.

Η βακτηριακή μηνιγγίτιδα εμφανίζεται συχνά με αιφνίδιο πυρετό, κεφαλαλγία και δυσκαμψία αυχένα. Παράλληλα, μπορεί να συνοδεύεται από ναυτία, εμέτους, φωτοφοβία, σύγχυση.

Τα συμπτώματα της βακτηριακής μηνιγγίτιδας μπορεί να εμφανιστούν μέσα σε λίγες ώρες ή ακόμα και λίγες ημέρες από την έκθεση (συνήθως μετά από 3-7 ημέρες).

Η ιογενής μηνιγγίτιδα εμφανίζει ηπιότερα συμπτώματα. Στα βρέφη προκαλεί πυρετό, ευερεθιστότητα, ανορεξία, λήθαργο. Οι ενήλικες εμφανίζουν επιπλέον υψηλό πυρετό, έντονη κεφαλαλγία, αυχενική δυσκαμψία, φωτοφοβία.

Τα συμπτώματα στην ιογενή μηνιγγίτιδα συνήθως διαρκούν 7-10 ημέρες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑνθή Σαλαγκούδη: Είμαι μοναχικός σαν άνθρωπος, θέλω το χρόνο μου για να κάνω μια σχέση
Επόμενο άρθροΑπεβίωσε 89χρονη στο Βόλο