Ο Ντάνι Άλβες υποστήριξε ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή και δεν ενήργησε βίαια στη συνάντησή του με μια γυναίκα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης της Βαρκελώνης το 2022, καθώς έδωσε την κατάθεσή του την Τετάρτη (7/2), ως κατηγορούμενος σε δίκη για βιασμό.

Μιλώντας ήρεμα, αλλά τελειώνοντας με δάκρυα στα μάτια, ο 40χρονος πρώην αμυντικός της Μπαρτσελόνα είπε ότι η καταγγέλλουσα είχε αγγίξει τα γεννητικά του όργανα ενώ χόρευε και πρόθυμα τον συνόδευσε σε μια τουαλέτα, όπου είχαν ερωτικές περιπτύξεις και σεξουαλική επαφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς εάν την ανάγκασε να κάνει σεξ και ενήργησε βίαια ή δεν της επέτρεψε να φύγει από το δωμάτιο, ο Άλβες είπε: «Ποτέ. Δεν είμαι αυτός ο τύπος άντρα. Δεν είμαι βίαιος άντρας».

Οι δηλώσεις του Άλβες αργά το βράδυ της Τετάρτης (7/2) ολοκλήρωσαν τις τριήμερες καταθέσεις μαρτύρων στη δίκη, η οποία τώρα περνά στη φάση της διαβούλευσης από μια επιτροπή τριών δικαστών.

Ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Άλβες ότι ανάγκασε τη γυναίκα να κάνει σεξ χωρίς τη συγκατάθεσή της και χωρίς τη χρήση προφυλακτικού. Η 23χρονη γυναίκα κατέθεσε πίσω από οθόνη με παραμορφωμένη φωνή για να προστατεύσει την ταυτότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισαγγελέας ζητά ποινή φυλάκισης 9 ετών και παράλληλα να καταβάλει ο Άλβες αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ στο φερόμενο θύμα του. Η νομική υπεράσπιση της καταγγέλλουσας ζήτησε ποινή φυλάκισης 12 ετών.

Ο Άλβες συνελήφθη τον περασμένο Ιανουάριο και έκτοτε παραμένει σε κράτηση. Αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα την οποία είπε ότι δεν γνώριζε. Αργότερα είπε ότι είχε συναινετικό σεξ μαζί της στην τουαλέτα ενός νυχτερινού κέντρου, προσθέτοντας ότι είχε αρνηθεί αρχικά το περιστατικό, για να προστατεύσει τον γάμο του.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθηγητής από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου
Επόμενο άρθροΙδιωτικά πανεπιστήμια: «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής» δεν σημαίνει ακριβώς «Πανελλαδικές Εξετάσεις»