Η Νέα Αριστερά χαιρετίζει το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, «σε μια ιστορική απόφαση το Ευρωκοινοβούλιο σήμερα με ευρεία πλειοψηφία καταδίκασε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για παραβίαση των αρχών του κράτους δικαίου και της ελευθερίας του τύπου. Οι υποκλοπές, η δολοφονία Καραϊβάζ, οι εκδικητικές αγωγές εναντίον ανεξάρτητων δημοσιογράφων, το έγκλημα της Πύλου μετατρέπουν τη χώρα μας σε σύμβολο του σύγχρονου πολιτικού αυταρχισμού».

«Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης της Δεξιάς»

Ακολούθως η κοινοβουλευτική ομάδα προσθέτει πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να απολογηθεί στους Έλληνες πολίτες. Για τον διεθνή διασυρμό. Για το γεγονός ότι την κυβέρνηση του στην Ευρωβουλή στήριξε η άκρα δεξιά. Για την παραβίαση του κράτους δίκαιου. Για την καθημερινή υπονόμευση της Δημοκρατίας μας».

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά δηλώνει «ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ανατροπή της αυταρχικής κυβέρνησης της Δεξιάς και την επανεκκίνηση της Τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας».

Παπαδημούλης: Το ψήφισμα κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παράλληλα ανάρτηση για την έγκριση του ψηφίσματος πραγματοποίησε και ο ευρωβουλευτής τη Νέας Αριστεράς Δημήτρης Παπαδημούλης.

«To έγκλημα στα Τέμπη, Predator, Πύλος, η δολοφονία Καραϊβάζ, αγωγές SLAPP κατά δημοσιογράφων: Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος Δικαίου & την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, κόλαφος για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με ψήφους 330 υπέρ, 254 κατά, 26 αποχές», ανέφερε.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Aριστερά επενδύει στην προβοκάτσια και στο ατύχημα, λέει ο Παύλος Μαρινάκης
Επόμενο άρθροΗ Σοφία Δανέζη για την απώλεια του πατέρα της: Έφυγε από καρκίνο μέσα σε ένα χρόνο