Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την υποβάθμιση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα τα επιτεύγματα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην υποβάθμιση του κράτους δικαίου στη χώρα μας».

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύει μεταξύ άλλων τις ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καταδικάζει τις προσπάθειες συγκάλυψης και τις επιθέσεις από υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας προς τις Ανεξάρτητες Αρχές, που επιτελούν το ελεγκτικό τους έργο», σημειώνει.

Στο «φως» η «επιχείρηση συγκάλυψης για τα Τέμπη»

Και προσθέτει πως επισημαίνει ακόμα «τη συγκάλυψη που επιχείρησε η κυβερνητική πλειοψηφία για την τραγωδία των Τεμπών, απορρίπτοντας το αίτημα για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη βάση του πορίσματος του Ευρωπαίου Εισαγγελέα, όπως είχε ζητήσει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

«Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός επαναλάμβανε ότι η Ελλάδα ‘ανήκει στη Δύση’», τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη στην ανακοίνωσή της, για να σημειώσει πως «σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο την απόσταση μεταξύ διακηρύξεων και κυβερνητικής πρακτικής».

«Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια ισχυρή δημοκρατία. Είναι καθήκον όλων μας να αντιδράσουμε στις συστηματικές επιθέσεις στο κράτος δικαίου, που εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜικαέλα Φωτιάδη: Η έκκληση μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της – «Σεβαστείτε την κατάστασή μου»
Επόμενο άρθροΤο ψήφισμα-ράπισμα για το κράτος δικαίου, οι «ασπίδες» στον Κυρ. Μητσοτάκη και οι διαρροές από το ΕΛΚ