Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα έκτακτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων έξω από το υπουργείο Παιδείας, καθώς ανακοινώνεται το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Κρατώντας μεγάλο πανό, στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα: «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σπουδές, πτυχία με αξία, δουλειά με δικαιώματα», οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στο Μαρούσι.

Στο Μαρούσι συγκεντρώθηκαν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας

Νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο την Πέμπτη

Εδώ και τέσσερις εβδομάδες οι φοιτητές διαδηλώνουν σε όλη την επικράτεια, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, ενώ λένε ότι θα κλιμακώσουν ακόμα περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους.

Μάλιστα, φοιτητές από όλη τη χώρα ετοιμάζονται για νέο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα γίνει αύριο.  Οι φοιτητές δεν σταματούν τις κινητοποιήσεις, όπως και τις καταλήψεις, παρά τις ισχυρές πιέσεις που άσκησε η κυβέρνηση σε βάρος τους με τη διενέργεια των ηλεκτρονικών εξετάσεων ή την εισβολή των ΜΑΤ σε καταλήψεις, όπως στη Θεσσαλονίκη.

Σε υποστήριξη τους η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών καθηγητών αποφάσισε να γίνει 24ωρη απεργία. Την ίδια μέρα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει στάση εργασίας, ενώ απεργία κήρυξε και η ΠΟΣΔΕΠ.

Στην ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι τονίζουν ότι «πετύχαμε την πρώτη νίκη! Με τους αγώνες μας καταφέραμε να καθυστερήσουμε το σχέδιο τους και έτσι συνεχίζουμε! Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με ακόμα μεγαλύτερη ενότητα με τους μαθητές και τα εργατικά σωματεία, τους μαζικούς φορείς! Εκεί βρίσκεται η δύναμη μας! Στην αμφισβήτηση της πολιτικής τους, στον οργανωμένο αγώνα! Για αυτό η κυβέρνηση απαντά με ΜΑΤ, χημικά και καταστολή».

Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση των φοιτητών

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση των φοιτητών

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση των φοιτητών

Στιγμιότυπα από την συγκέντρωση των φοιτητών

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο14ο Ετήσιο Capital Link Greek Shipping Forum – Ξεκινά την Πέμπτη στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΣτο CAS η Σπόρτινγκ, ζητά 45 εκ. για τον Λεάο