Την κυβέρνηση που αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα, κατήγγειλε ο Βασίλης Μεταξάς βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής σε νομοσχέδιο του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας και ρυθμίσεις για την αλιεία.
Κατήγγειλε ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ενίσχυση των εμποροβιομηχάνων και των καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων που λυμαίνονται την αγροτική παραγωγή, και η πολιτική της καμία σχέση δεν έχει με την επιβίωση των αγροτών, γεωργών, ψαράδων, μελισσοκόμων που συνθλίβονται από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Υπενθύμισε εξάλλου ότι από το 2020, ακόμα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση, ψήφισαν υπέρ της νέας ΚΑΠ στην ΕΕ για μείωση των επιδοτήσεων και ενίσχυση των μονοπωλιακών ομίλων, που έχει βγάλει στο δρόμο του αγώνα όχι μόνο τους Ελληνες αγρότες αλλά και τους αγρότες άλλων χωρών.
Κάλεσε σε ενδυνάμωση της αλληλεγγύης των εργαζομένων και των επαγγελματιών προς τον αγώνα των αγροτών, γιατί «είτε στο χωράφι είτε στο ράφι, ίδια είναι η βάρβαρη πολιτική που χτυπά όλες τις λαϊκές οικογένειες», σημείωσε.
Κατήγγειλε μάλιστα την κυβέρνηση που συκοφαντεί τον αγώνα των αγροτών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να αναφέρει ότι «η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο χωρίς να υπονομεύεται το μέλλον της χώρας», υπονοώντας ότι τα αιτήματα των αγροτών είναι υπονόμευση της χώρας και όχι η πολιτική που τους ξεκληρίζει.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Μεταξάς:«Να δούμε, λοιπόν, ποιος υπονομεύει το μέλλον – όπως είπατε στην εισαγωγική σας τοποθέτηση: Δίνετε 8,5 δισ. για τα F35. 50 δισ. δίνει η Ε.Ε. για να συνεχιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία. Ποιος ξέρει πόσο θα στοιχίσει – πέρα από ανθρώπινο αίμα – η νέα περιπέτεια στην οποία εμπλέκετε τη χώρα στην Ερυθρά Θάλασσα, με επίκεντρο τη Λάρισα, στοχοποιώντας για άλλη μια φορά την περιοχή της Θεσσαλίας.
Τσακίσατε τον λαό με πάνω από 57 δισ .ευρώ φόρους το 2023, ενώ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δώσανε μόλις 4δισ.
Καμαρώνετε για το πρωτογενές πλεόνασμα από την φοροαφαίμαξη του λαού, που είναι 3,7 δισ.
Μόνο οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο έχουν κέρδη το 2023 πάνω από 9 δισ. κι εσείς εξαγγείλατε φόρο σε πολυεθνικές και ομίλους, μόλις 80 εκατομμύρια(!), κατά μέσο όρο 84.000€ ανά εταιρεία!
Αφήστε, λοιπόν, τα …σάπια περί εφικτού και δημοσιονομικού χώρου.
Εδώ, κύριοι, της κυβέρνησης, μπροστά στις μεγάλες κινητοποιήσεις των αγροτών έχετε έναν δρόμο, ιδιαίτερα τώρα που θυμηθήκατε τον διάλογο – βέβαια μετά τις μεγάλες συγκεντρώσεις των αγροτών:
Να ικανοποιήσετε άμεσα το αίτημα για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κυβερνητικό κλιμάκιο, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για μέτρα πραγματικής ανακούφισης για τους αγρότες. Για το αφορολόγητο πετρέλαιο στην αντλία για όλους τους αγρότες, αντί να το δίνετε σε εφοπλιστές, μεγαλοκλινικάρχες κλπ. Για να εξασφαλιστεί γενναία μείωση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, επιδότηση ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια και μηχανήματα. Και ασφαλώς πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς σε παραγωγή και αγροτικό κεφάλαιο».

Προηγούμενο άρθροΦουντώνουν οι αντιδράσεις για τα «μη κρατικά ΑΕΙ» εν μέσω καταστολής – Ηχηρή απάντηση την Πέμπτη
Επόμενο άρθροΝΒΑ: Νέα ήττα για Μπακς, 114-106 οι Σανς