Έκδηλη η ανησυχία στην κυβέρνηση για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών και νέα επίθεση φιλίας με υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το μπλόκο του Νέου Μοναστηρίου Δομοκού προσπαθώντας να φρενάρει τις αντιδράσεις.

«Θα κάνουμε ό‚τι περνάει από το χέρι μας για την επίλυση των προβλημάτων των αγροτών» ανέφερε ο υπουργός, ανακοίνωσε την ένταξη όλων των επιλαχόντων της περιοχής στα «Σχέδια Βελτίωσης» και πρόσθεσε ότι και εκεί θα ισχύσει η ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα χρέη του ηλεκτρικού ρεύματος προς τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ενισχύσεις και για τους μελισσοκόμους

Προσέθεσε, επίσης, ότι οι μελισσοκόμοι της περιοχής θα λάβουν την ανάλογη ενίσχυση που έλαβαν οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Γεωργικού Αποθεματικού. Επισήμανε ότι οι καλλιέργειες οινοποιήσιμου σταφυλιού, ροδακίνων, ακτινιδίων και κηπευτικών και όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα προκαταβολή αποζημιώσεων – αφορά το 3% των πληγεισών περιοχών – θα πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Επιμένει στο διάλογο

«Τα προβλήματα λύνονται μόνο με διάλογο και ότι υπάρχουν απαντήσεις για όλα» είπε, σημειώνοντας πως «δεν έχω καμία αντιρρήση να συναντηθώ με 15-20 εκπροσώπους του Συντονιστικού των μπλόκων».

Μιλωντας για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στα οικολογικά σχήματα σημειώνοντας ότι είναι λάθος της ΕΕ να δίνει περισσότερο βάρος στο περιβάλλον και να το διαφοροποιεί από την αγροτική παραγωγή, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τις αλλαγές που θα γίνουν.

Τέλος, ανακοίνωσε, ότι την επόμενη Πέμπτη το πρωί θα γίνει σύσκεψη των εμπελκομένων υπουργών με τους ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ της Θεσσαλίας για τη συγκρότηση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων στη Λάρισα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜαρινάκης στους Νέους του Ολυμπιακού: «Να μας δώσετε εσείς τη χαρά που μας έχουν στερήσει οι μεγαλύτεροι φέτος»
Επόμενο άρθροΣοκ στο Βόλο-Αυτοκτόνησε 86χρονος πρώην επιχειρηματίας