Εντείνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών στα μπλόκα της Θεσσαλονίκης, δείχνοντας ανυποχώρητοι στον αγώνα διεκδίκησης των αιτημάτων τους.

Το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου αγρότες με τα τρακτέρ τους απέκλεισαν την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας στο ύψος της Χαλκηδόνας.

Παράλληλα, σύμφωνα με το thestival.gr, αγρότες από το μπλόκο του Δερβενίου, προχώρησαν στον αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στο Δερβένι.

Όπως επισημαίνουν οι αγρότες, στόχος τους είναι να γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση, ενώ όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να συναντηθεί τη Δευτέρα με εκπροσώπους των αγροτών της χώρας.

Αργότερα οι δρόμοι άνοιξαν και η κυκλοφορία και στα δύο σημεία διεξάγεται κανονικά.

Τα αιτήματα των αγροτών

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών προς την κυβέρνηση είναι τα εξής:

-Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο

-7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα

-Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές

-Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά

-Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα

-Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.

Δείτε βίντεο από το μπλόκο της Χαλκηδόνας:

Ανάλγητη η κυβέρνηση λένε οι αγρότες

Μιλώντας στο MEGA το μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου Βοιωτίας Παναγιώτης Κατσικογιάννης, υπογράμμισε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης απέχουν παρασάγγας από αυτά που οι ίδιοι ζητούν.

«Ο αγώνας δεν θα σταματήσει αν δεν ικανοποιηθούν και τα αιτήματά μας»

«Δεν έχει αλλάξει κάτι εδώ και 30 και πλέον χρόνια. Δυστυχώς βλέπω ότι η κυβέρνηση είναι ανάλγητη και οι εξαγγελίες της απέχουν παρασάγγας από αυτά που εμείς ζητάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι οι απαντήσεις που παίρνουν οι αγρότες από την κυβέρνηση είναι ασαφής και έωλες.

«Είναι προφανές πως η κυβέρνηση δεν έχει κανέναν πλάνο για τον πρωτογενή τομέα και αυτό είναι τουλάχιστον θλιβερό, οπότε εμείς ζητάμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και οι απαντήσεις που παίρνουμε είναι ασαφής και έωλες, καταλαβαίνετε ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο σύγκλισης άρα δεν μπορεί να γίνει και διάλογος», πρόσθεσε ο κ. Κατσικογιάννης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροDavis Cup: Δύσκολη κλήρωση για την Ελλάδα – Mε τη Σερβία τον Σεπτέμβριο
Επόμενο άρθρο1o ΓΕΛ Βόλου: Επίσκεψη του Πρέσβη της Κύπρου