Θύμα κυκλώματος μαστροπείας έπεσε μία 46χρονη Γερμανίδα. Οι δράστες την κρατούσαν φυλακισμένη στην Θεσσαλονίκη, τη βίαζαν και την εξέδιδαν παρά τη θέληση της. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, τα ραντεβού με την Γερμανίδα κλείνονταν στον Βόλο μέσω messenger, σε διαμερίσματα Airbnb σε περιοχές γύρω από την πόλη προκειμένου να μην κινούνται υποψίες.

Την εξιχνίαση της υπόθεσης ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος οκτώ ατόμων, με συγγενική σχέση μεταξύ τους. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 37 έως 65 ετών, τέσσερις άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι κατηγορούνται για βιασμό, απάτη και εμπορία ανθρώπων.

Ποιος ήταν ο «εγκέφαλος»

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 41χρονος τον Απρίλιο του 2020, κατάφερε να έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και άρχισε να την απειλεί για τη ζωή της, προκειμένου να την εξαναγκάσει να μεταβεί σε σπίτι συγγενικών του προσώπων.

Στο συγκεκριμένο σπίτι, η 46χρονη παρέμεινε για ένα μήνα, χωρίς να μπορεί να φύγει, καθώς ήταν διαρκώς φρουρούμενη από συγγενικά του πρόσωπα (37χρονη, 46χρονο, 61χρονο και 55χρονη), ενώ παράλληλα δεχόταν απειλές χρήσης βίας και απειλές κατά της ζωής της.

Η 46χρονη αδυνατούσε να επικοινωνήσει με οποιονδήποτε για να ζητήσει βοήθεια, καθώς η 37χρονη έχοντας στην κατοχή της το κινητό της προσποιούνταν πως είναι η 46χρονη, έστελνε μηνύματα σε φιλικά της πρόσωπα και δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία και στη συνέχεια καρπώνονταν η ίδια.

Τα ροζ ραντεβού στον Βόλο – Εξαπατούσαν φίλους της παίρνοντας χρηματικά ποσά

Βέβαια, η δράση του κυκλώματος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Ο 61χρονος, κατόπιν συνεννόησης με τον 41χρονο που ήταν φυλακή, μετέφερε αεροπορικώς τη 46χρονη στην Αθήνα, όπου την παρέδωσε στον 52χρονο συνεργό τους, ο οποίος αρχικά την εξανάγκαζε καθημερινά σε ερωτική συνεύρεση μαζί του, ενώ στη συνέχεια την μετέφερε σε οίκους ανοχής, όπου η 46χρονη αναγκαζόταν να εκδίδεται, με το σύνολο των εσόδων από τις ερωτικές συνευρέσεις της να το διαχειρίζονται ο 52χρονος με μία 65χρονη.

Αρχές του 2021, ο 52χρονος μετέφερε την 46χρονη στον Βόλο, όπου από κοινού με μία από τις γυναίκες συνεργούς του κυκλώματος, την εξανάγκαζαν με την απειλή αλλά και με τη χρήση βίας να πραγματοποιεί ερωτικά ραντεβού με πελάτες σε διάφορα διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία κανόνιζε ο ίδιος μέσω αγγελιών που είχε αναρτήσει σε πλήθος ιστοσελίδων του διαδικτύου, ενώ διαχειριζόταν και το σύνολο των εσόδων από τα ερωτικά ραντεβού, χωρίς να λαμβάνει η 46χρονη κάποιο μέρος εξ’ αυτών.

Επιπλέον και ο 52χρονος, έχοντας στη κατοχή του το κινητό τηλέφωνο της παθούσας, έστελνε μηνύματα σε φιλικό της πρόσωπο, όπου προσποιούμενος την παθούσα δήλωνε ψευδώς ότι έχει ανάγκη διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία παραλάμβανε ο ίδιος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟΠΕΚΕΠΕ: Υποβολή παραστατικών για κομφούζιο και νιτρορύπανση
Επόμενο άρθροΈχουμε τα αυστηρότερα στην ΕΕ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, λέει ο Πιερρακάκης