Αρχειοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) η υπόθεση για το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη της ευρωβουλευτή, Μαρίας Σπυράκη.

Η Μαρία Σπυράκη δήλωσε ότι από την αρχή είχε θέσει τον εαυτό της στη διάθεση των αρχών

Η ίδια σε ανακοίνωσή της, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει ότι «η αλήθεια έλαμψε».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της ευρωβουλευτή

Η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕPPO) για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της δήλωσε:

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου που σχετίζεται με το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου. Όπως βεβαιώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά με τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο επίσης αποφάσισε να μην κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία εις βάρος μου. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποφασίστηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, από την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τελέσεως αξιόποινης πράξης εκ μέρους μου.

Από 15/12/2022, οπότε διατυπώθηκε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας μου, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των αρχών και ζήτησα με επιστολή μου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσει στην άρση της ασυλίας μου, όπως και έγινε.

Η αλήθεια έλαμψε. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για όλους τους πολίτες για να αποδείξουν την αθωότητά τους όταν δημιουργούνται σκιές, πρωτίστως για εμάς τους πολιτικούς.

Ευχαριστώ τον Καθηγητή Ηλία Αναγνωστόπουλο για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε αυτή τη διαδρομή, καθώς και τον δικηγόρο μου στις Βρυξέλλες Βασίλη Ακριτίδη για την εξαιρετική συνεργασία».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ συγκλονιστική μάχη μέχρι τέλους ενός αγριοκάτσικου για να σωθεί από έναν αετό (VIDEO)
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου: Ξέσπασε (22-9) στην Κίνα η εθνική πόλο γυναικών