Στον Αλμυρό βρέθηκαν χθες το απόγευμα για περίπου 3 ώρες, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης και ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, ανοίγοντας νέο κύκλο συνομιλιών με τους αγρότες ώστε να βρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στα αιτήματα τους.
Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι έθεσαν με σαφήνεια τα κύρια ζητήματα που τους απασχολούν εστιάζοντας την συζήτηση σε τέσσερα θέματα.
Συγκεκριμένα ζήτησαν, αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, τη διόρθωση της αδικαιολόγητα ελλειμματικής πληρωμής από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και γρήγορες αποζημιώσεις για τις ζημιές και τις καταστροφές.


Έγινε ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος με τους αγρότες, οι οποίοι ήταν απόλυτα ενημερωμένοι για τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο και κατέθεσαν τις μελετημένες προτάσεις τους, για τις άμεσες ενισχύσεις, για τα οικολογικά σχήματα, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που διαχειρίζεται η χώρα τόσο στον Πυλώνα I των άμεσων ενισχύσεων, όσο και στον Πυλώνα ΙΙ, που αφορά τις επενδύσεις και τα πρόσθετα μέτρα εφαρμογής.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσης Σταμενίτης, δήλωσε πως επιθυμεί να βρεθούν ρεαλιστικές λύσεις, ενημέρωσε τους αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο του Αλμυρού για τα επιπλέον μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, τη ρύθμιση των οφειλών προς τη ΔΕΗ, τις τροποποιήσεις που κατέθεσε η Ελλάδα στην ΕΕ και αφορούν στο νέο Στρατηγικό Σχέδιο της ΚΑΠ, στην αιρεσιμότητα, στους κώδικες γεωργικής πρακτικής και τις υποχρεωτικές δεσμεύσεις για την χορήγηση ενισχύσεων στους γεωργούς/κτηνοτρόφους.
Συζητήθηκαν οι προτεινόμενες αλλαγές που αφορούν τις άμεσες ενισχύσεις, τα οικολογικά σχήματα, τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, ενώ ο κ. Σταμενίτης έδωσε έμφαση στο πρόγραμμα «Απόλλων», το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού με πράσινη ενέργεια στη χώρα το οποίο θα προκηρυχθεί άμεσα, θα ισχύει για τα επόμενα 25 χρόνια, για την μείωση του κόστους ενέργειας από ΑΠΕ.

Ο κ. Μπουκώρος κλείνοντας τη συζήτηση έκανε μια σύντομη ανακεφαλαίωση των αιτημάτων των αγροτών και μεταξύ άλλων ζήτησε από τον υφυπουργό να δοθεί προτεραιότητα στους αγρότες της Μαγνησίας που αρδεύουν από γεωτρήσεις με μεγάλα βάθη στον ενεργειακό συμψηφισμό και τόνισε: «Έγινε συζήτηση υψηλού επιπέδου, οι αγρότες έχουν επιχειρήματα, η κυβέρνηση τα ακούει και εμείς οι βουλευτές έχουμε υποχρέωση να μεταφέρουμε τα αιτήματα τους. Κανένα ερώτημα δεν έμεινε αναπάντητο. Έχω ήδη από προχθές μεταφέρει τις θέσεις και την αγωνία των αγροτών στη βουλή, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Πρόθεσή μου είναι να δικαιωθούν περισσότερα αιτήματα των αγροτών και αγωνία μου, να μην χάσουν οι αγρότες την υποστήριξη που έχουν από την κοινωνία».

Προηγούμενο άρθροΓκρίζλις: Στους Σέλτικς ο Χαβιέ Τίλμαν
Επόμενο άρθροΟριστικό: Ανανεώνει με ΠΑΟΚ μέχρι το 2027 ο Λουτσέσκου!