Ένας 59χρονος άνδρας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, επειδή έκανε δημόσιες αναρτήσεις στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου παρουσιαζόταν ως δήθεν «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός».

Ο άνδρας ισχυριζόταν ότι οπλοφορεί με κυνηγετικά όπλα και ότι σκοπεύει να βλάψει κόσμο. Παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για αντιποίηση αρχής και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων.

Ο 59χρονος στο προφίλ του στα social παρουσιαζόταν ως δήθεν «εθνικός εισαγγελέας» και «στρατιωτικός», ενώ απειλούσε ότι θα κάνει χρήση όπλων για να βλάψει κόσμο

Οι συγκεκριμένες αναρτήσεις υπέπεσαν στην αντίληψη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, από την έρευνα της οποίας διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος συνδέεται με τις αυτοαποκαλούμενες ομάδες «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και «Έθνος των Ελλήνων».

Εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο

Ακολούθησε χθες το πρωί η σύλληψή του από αστυνομικούς του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου βρισκόταν ο 59χρονος.

Σε έρευνα που έγινε σε Ι.Χ. φορτηγό βρέθηκε, μεταξύ άλλων, μια ξύλινη σφραγίδα με το όνομά του και υποτιθέμενη ιδιότητα αυτή του «β’ προέδρου εθνικός εισαγγελέας».

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι στο όνομά του είχε εκδοθεί άδεια κατοχής κυνηγετικής καραμπίνας, η οποία εντοπίστηκε στο σπίτι του σε περιοχή των Τρικάλων και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την ανάκληση της άδειας.

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑυγενάκης: Σταθερή θέση του ΥπΑΑΤ για διάλογο με ανοιχτούς δρόμους
Επόμενο άρθροΘετικά σχόλια για την εναρμόνιση του ΕΟΚΑΝ με τα διεθνή πρότυπα