Για τη δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα μίλησε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας χαρακτηρίζοντάς την «χοντροκομμένη» και εκτιμώντας ότι πιθανόν να την έπραξαν οι ίδιοι που «είχαν πρόβλημα μαζί του».

«Είναι μια χοντροκομμένη δολοφονία, που μπορεί και να την έκαναν οι ίδιοι που είχαν πρόβλημα μαζί του», είπε ο ποινικολόγος, ο οποίος ήταν επί δεκαετίες νομικός παραστάτης και φίλος του επιχειρηματία, με τον οποίο είχε συναντηθεί μόλις 24 ώρες πριν από το στυγερό έγκλημα.

«Αυτοί που του αφαίρεσαν τη ζωή ρίσκαραν πολύ»

«Έπαιξαν πολύ με την τύχη οι δολοφόνοι, γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί το ένα ή τα δύο άτομα (φύλακες), ήταν επί 24ωρου στο σπίτι καθώς οι άλλοι δύο ήταν στο εργοστάσιο» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αυτοί που του αφαίρεσαν τη ζωή ρίσκαραν πολύ γιατί σε δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί ο προστάτης του, που είναι αποτελεσματικός» επέμεινε ο ποινικολόγος, ο οποίος εκτίμησε ότι είναι μια «εύκολη υπόθεση» για την ΕΛ.ΑΣ.

Δεν εμπλέκεται ο πρώην συνέταιρος

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος ανέφερε πως οι δράστες γνώριζαν πως στο σημείο της δολοφονίας δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας και επιπλέον ξεκαθάρισε ότι στην υπόθεση δεν εμπλέκεται ο πρώην συνέταιρος του Γιαλιά με τον οποίο είχε μια σκληρή αντιδικία τον τελευταίο χρόνο.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι «την προηγούμενη μέρα εκδόθηκε ένα απαλλακτικό βούλευμα για τον Χρήστο Γιαλιά και την κόρη του και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

Παράλληλα απέρριψε κάθε εμπλοκή του θύματος στη δολοφονία της πρώην συζύγου του λέγοντας ότι «τα τρία παιδιά του, ανάμεσά τους μια κόρη 22 ετών που έχει εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και ο μεγάλος του γιος είναι αντιδήμαρχος Μάνδρας, δεν θα δέχονταν να είναι μαζί με τον δολοφόνο της μητέρας τους»

Εξήγησε, τέλος, ότι το σπίτι του επιχειρηματία «είχε φύλαξη γιατί το κτήμα ήταν τεράστιο, ξεκινά από τους πρόποδες της πλαγιάς και φτάνει μέχρι την κορυφή. Ο Γιαλιάς επέλεξε να έχει ένα σπίτι σε ερημικό σημείο. Αν είχε φόβους, δεν θα επέλεγε αυτό το σημείο».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Μάχη» τετράδας με Φενέρ, ο Παναθηναϊκός
Επόμενο άρθροΦώτης Σεργουλόπουλος: Ο σεξουαλικός προσανατολισμός σου έρχεται όπου κι αν είσαι