Το 9o Γυμνάσιο Βόλου, κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, έχει προγραμματίσει την υλοποίηση δύο προγραμμάτων στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής κοινότητας του e-Twinning με υπεύθυνες καθηγήτριες: Σαλβάνου Ευαγγελία ΠΕ06 και Καρκαλέτσου Μαρία ΠΕ02

Συγκεκριμμενα:
• Το πρώτο έργο έχει τον τίτλο «Safe Travel» και συμμετέχουν μαθητές της Β΄ Γυμνασίου. Πραγματοποιείται μεταξύ δυο ευρωπαϊκών χωρών: Ισπανια, και Ελλάδα.

Σκοπός του προγράμματος είναι η σχεδίαση ενός φανταστικού πολυπολιτισμικού περίπατου μέσω του πολιτισμού και της παράδοσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, τα δύο σχολεία υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών θα εμπλουτίσουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία, ενθαρρύνοντας τη δημιουργικότητα, την κατανόηση της κληρονομιάς και την παγκόσμια συνεργασία μεταξύ των μαθητών.
Βασικός στόχος είναι η επαφή μαθητών διαφορετικών ευρωπαϊκών χωρών μέσω φωτογραφιών και βίντεο, αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία, πολιτιστική ποικιλομορφία και γαστρονομική κληρονομιά κάθε χώρας. Σε όλα αυτά η γλώσσα επικοινωνίας θα είναι τα αγγλικά και έτσι θα έχουνε τη δυνατότητα οι μαθητές μας να εξασκησουν την γλωσσική τους ικανότητα.

Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία posters με τις παροιμίες στις ακολουθες γλώσσες :
Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Λατινικά και Γαλλικά.
Επιππλεον, κάθε μαθητής θα δημιουργήσει φωτογραφίες και βίντεο που θα αναδείξουν τα αξιοθέατα, τα μνημεία, την τέχνη, τη μουσική, την παράδοση και τη γαστρονομία της χώρας του.

• Το δεύτερο Etwinning έργο που τρέχει στο σχολείο μας έχει τίτλο “Ulysses – Οδυσσέας.Ενα project μεταξυ Ελλάδας-Γαλλίας” και αφορά τους μαθητές του τμήματος Α3 του 9ου Γυμνασίου Βόλου.

Οι συνομίληκοι μαθητές της Γαλλίας και του σχολείου μας θα ασχοληθούνε με τις περιπέτειες του Οδυσσέα που διδάσκονται αυτό το σχολικό έτος ,θα φτιάξουνε τη σχεδία του και θα παρακολουθήσουν το ταξίδι του καταγράφοντας, τα μέρη που πέρασε μέσα στη Μεσόγειο.
Επιπλέον με εργαλεία powerpoint ,φωτογραφίες και video θα ανταλλάξουν οι μαθητές τις απόψεις τους, παραδοσιακές συνταγές της κάθε χώρας,καθώς και το ωρολόγιο σχολικό τους πρόγραμμα.

Προηγούμενο άρθροΟ Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου παραβιάζει τον κανονισμό κατ’ εντολήν Δημάρχου
Επόμενο άρθροΚαραθανασόπουλος: «Η κυβέρνηση έχει ηττηθεί στα δύο βασικά μέτωπα, των αγροτών και των φοιτητών»