Μια ακόμα κτηνωδία με θύμα ένα αδέσποτο σκυλάκι σημειώθηκε στο χωριό Περίσταση στην Κατερίνη, όπου το άτυχο ζώο δέχτηκε απανωτούς πυροβολισμούς, με περισσότερα από 30 σκάγια να βρίσκουν το σώμα του.

Πιθανολογείται ότι ο ασυνείδητος δράστης χρησιμοποίησε αεροβόλο όπλο, με αποτέλεσμα ο σκύλος να ξεψυχήσει στο κτηνιατρείο όπου μεταφέρθηκε από το συνεργείο περισυλλογής αδεσπότων του δήμου Κατερίνης.

Στην ακτινογραφία που διενεργήθηκε από τον κτηνίατρο, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο το σώμα του άτυχου ζώου

Σύμφωνα με πληροφορίες του karfitsa.gr, το συνεργείο ενημερώθηκε την Τρίτη από κάτοικο του χωριού, η οποία πηγαίνοντας να το ταΐσει όπως έκανε καθημερινά διαπίστωσε ότι το ζώο δεν μπορούσε να κουνηθεί ούτε έτρωγε.

Στην ακτινογραφία που διενεργήθηκε από τον κτηνίατρο, εντοπίστηκαν περισσότερα από 30 σκάγια σε όλο του το σώμα.

Ο άτυχος σκύλος που εντοπίστηκε από φιλόζωη και εξέπνευσε λίγο αργότερα, στο κτηνιατρείο

«Ήταν ήρεμος και αγαπητός»

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο αδέσποτος σκύλος ήταν ήρεμος και αγαπητός αφού πολλοί κάτοικοι του χωριού τού έδιναν φαγητό.

«Όποιος γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις αρχές έστω και ανώνυμα – Αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο ή σε παιδί» λέει η γυναίκα που εντόπισε τον σκύλο

«Όταν έφτασε το συνεργείο δεν μπορούσαν καν να ακουμπήσουν το ζώο για να το μετακινήσουν γιατί ούρλιαζε από τους πόνους», λέει η φιλόζωη που τον εντόπισε και προσθέτει: «Έχει σημασία να βρεθεί αυτός που το έκανε. Γιατί αύριο μπορεί να κάνει το ίδιο σε άλλο αδέσποτο, μπορεί να κάνει το ίδιο σε κάποιο παιδί».

«Μπορεί να παίζει έξω απ’ το σπίτι του ένα παιδί, να φωνάζει κι αυτός να βγει και να το χτυπήσει. Όποιος γνωρίζει κάτι πρέπει να μιλήσει, έστω και ανώνυμα. Να ενημερώσει τις αρχές».

Στην περιοχή έχει σημειωθεί ανάλογο περιστατικό, ωστόσο επρόκειτο για δεσποζόμενο σκύλο, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα σε κτηνιατρείο και σώθηκε.

Τα σημεία όπου τα σκάγια χτύπησαν τον σκύλο, όπως απεικονίζονται στην ακτινογραφία (Πηγή: Karfitsa)

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, κ. Θωμάς Αναστασιάδης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «δεν είναι συνήθεις αυτές οι εικόνες. Μιλάμε για 30 σκάγια. Κάποιος άρρωστος έκανε σκοποβολή, ήθελε να κακοποιήσει το ζώο. Είναι εξαιρετικά περίεργο περιστατικό».

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, η νέα διοίκηση του δήμου Κατερίνης έχει θέσει σε εφαρμογή ειδικό σχέδιο για τα αδέσποτα.

Σημεία όπου τα σκάγια χτύπησαν τον σκύλο, όπως απεικονίζονται σε άλλη ακτινογραφία (Πηγή: Karfitsa)

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝόνη Δούνια: Έκανα επέμβαση λαπαροσκοπικά στην καρδιά, σκέφτηκα να αφήσω γράμμα στα παιδιά μου αλλά το μετάνιωσα
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εργασίες στη γέφυρα στην Αλλη Μεριά