Φοιτητικοί σύλλογοι του Βόλου και συντονιστικές επιτροπές κατάληψης, που αντιδρούν στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας, διοργανώνουν νέο συλλαλητήριο, σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 18:00. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αμέσως μετά θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου. O Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου συμμετέχει στο συλλαλητήριο, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του:

Ο αγώνας των φοιτητών για την κατοχύρωση του καθολικά δημόσιου χαρακτήρα της ανώτατης εκπαίδευσης εισέρχεται στην πιο κρίσιμη καμπή του. Την ίδια στιγμή χιλιάδες φτωχοί αγρότες αναζητούν τρόπους αποτίναξης των αλυσίδων της ΚΑΠ, που σε συνδυασμό με τις τεράστιες καταστροφές που υπέστησαν από τις πλημμύρες του Σεπτέμβρη, τους στέλνει στην απόλυτη φτώχια και στο ακόμη μεγαλύτερο ξεζούμισμα από τα μεγάλα κεφάλαια του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος.
Ο αγώνας των αγροτών και των φοιτητών δεν αφορά τα δικαιώματα κάποιων μικρών κοινωνικών ομάδων. Αφορά τους όρους με τους οποίους θα λαμβάνει γνώση και μόρφωση το σύνολο της νεολαίας και από την άλλη τους όρους με τους οποίους θα παράγεται η τροφή για το σύνολο του λαού. Από αυτή την άποψη είναι αγώνας όλων μας ενάντια σε ένα σύστημα που κάνει τη διατροφή και την εκπαίδευση είδη πολυτελείας ή παραγόμενα εμπορεύματα για τη συσσώρευση κερδών.
Τώρα είναι η ώρα η ταξική, λαϊκή κοινωνική πλειοψηφία να πάρει θέση στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και αγροτών και να μετατρέψει τους αγώνες τους σε παλαιικό ξεσηκωμό, που θα ανατρέψει τα κυβερνητικά σχέδια και θα προβάλει στόχους και διεκδικήσεις με γνώμονα της λαϊκές ανάγκες.
Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στο κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων του Βόλου και συντονιστικών επιτροπών κατάληψης για τη διεξαγωγή παλαιικού συλλαλητηρίου την Παρασκευή 09/02 στις 18:00 στο Θόλο.
Καλούμε τον αγωνιζόμενο λαό της πόλης να συμβάλει έμπρακτα στην αγωνιστική κλιμάκωση και στη δημιουργία πολιτικών γεγονότων που θα αναβαθμίζουν τους όρους σύγκρουσης, με την κυβέρνηση, την ΕΕ και το κεφάλαιο.

Προηγούμενο άρθροΣυμβολαιακή γεωργία: Παρατείνεται η υποβολή συμβάσεων
Επόμενο άρθροΚαλεί το Σάββατο αγρότες και φορείς του νομού στο μπλόκο για στήριξη του δίκαιου αγώνα που δίνουν