Νέα προθεσμία έλαβε από την ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί την Δευτέρα, ο 35χρονος youtuber που κατηγορείται για τις live μεταδόσεις του, μέσω λογαριασμού που διατηρούσε σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, κακοποιητικών συμπεριφορών σε βάρος αδύναμων ανθρώπων.

Σύμφωνα με την συνήγορό του, Άννα Μαρία Φιλίππα, ο 35χρονος ζήτησε νέα προθεσμία από την ανακρίτρια, καθώς «συμφωνήσαμε ότι είναι καλύτερα να υπάρχει περισσότερος χρόνος προετοιμασίας και να απομακρυνθεί από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από την κοινή γνώμη».

Μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος

Ο κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες που αφορούν το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων ανθρώπων με τα οποία συνοικούσε.

Ο «στρατός» του

O 35χρονος «Hayate» ή «Αρχηγός» μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. Από τους χιλιάδες «πιστούς» ακολούθους του, τον «στρατό» του όπως τους αποκαλούσε, οι οποίοι δεν «χόρταιναν» να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε ζωντανή μετάδοση, ο «Hayate» εισέπραττε χιλιάδες ευρώ.

Μάλιστα, στο παρελθόν μία μητέρα είχε κάνει αναφορά για ξυλοδαρμό του παιδιού της.

Ο 35χρονος ανάγκαζε άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα προβλήματα να πραγματοποιήσουν προκλήσεις τις οποίες έθεταν οι θεατές καταβάλλοντας το ανάλογο αντίτιμο.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, κατά το χρονικό διάστημα από τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου έως και χθες 6 Φεβρουαρίου, καθώς και σε άλλα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές.

Αυτές περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, εις βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 35χρονος προέβη στην τελευταία προ της συλλήψεώς του ζωντανή μετάδοση στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης TikTok, σε πράξεις όμοιες με αυτές που περιγράφονται παραπάνω.

Ο 35χρονος συνελήφθη στην οικία του από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Αντύπας είναι στα χάι του στο ΟΠΑΠ Game Time
Επόμενο άρθροΣύντομα θα υπάρξει παρέμβαση στη Golden Visa, προανήγγειλε ο Μητσοτάκης