Ενημερωτική συνάντηση ανάμεσα στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας Νοτίου Πηλίου και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Βόλου, πραγματοποιήθηκε στις 30/1/2024, με στόχο την ενημέρωση και τη συνεργασία.

Με αφορμή το γεγονός πως η βία εκδηλώνεται έντονα στις μέρες μας χωρίς κανένα γεωγραφικό και κοινωνικό περιορισμό, κρίθηκε σκόπιμη η ενημέρωση των στελεχών του Κέντρου Κοινότητας για τον τρόπο λειτουργίας του Ξενώνα, τις υπηρεσίες που παρέχονται, τις προϋποθέσεις εισαγωγής και τον τρόπο παραπομπής γυναικών που υφίστανται βία σε όλες τις μορφές.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η γνωριμία και η δημιουργία γέφυρας συνεργασίας και επικοινωνίας, στοχεύοντας στην άμεση ανταπόκριση αιτημάτων που αφορούν γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με κακοποιητικές συμπεριφορές.

Ο ξενώνας προσφέρει βραχυπρόθεσμη, ασφαλή και εχέμυθη διαμονή για τις γυναίκες και τα παιδιά τους, στοχεύοντας στην ψυχοκοινωνική στήριξη των θυμάτων και στην αμεσότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η διεύθυνση και το τηλέφωνο του Ξενώνα παραμένουν απόρρητα για λόγους ασφαλείας, ενώ η παραπομπή γίνεται είτε μέσω των Συμβουλευτικών Κέντρων της ΓΓΙΑΔ (Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), είτε μέσω της κοινωνικής υπηρεσίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν από τον Ξενώνα Φιλοξενίας Θυμάτων Βίας οι Κοινωνικοί Λειτουργοί Πεσσιάνη Θεοδώρα, Μακρυγιάννη Βάσω, η Ψυχολόγος Κουλούμπαρδου Φιλίτσα ενώ για το Κέντρο Κοινότητας Νοτίου Πηλίου παρευρέθηκαν η Συντονίστρια – Κοινωνική Λειτουργός Θεοδώρου Δέσποινα και η Ψυχολόγος Ζώγα Μαρία.

Κατά την ολοκλήρωση της δικτύωσης διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό και συζητήθηκε το ενδεχόμενο της από κοινού υλοποίησης ενημερωτικών δράσεων.

Το “Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου” συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 και Υλοποιείται από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με Κωδικό Πράξης (ΟΠΣ) 6003139.

Στοιχεία Επικοινωνίας: 24233-50160, Αργαλαστή Μαγνησίας, ΤΚ. 37006.

Προηγούμενο άρθροΗ Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Θεσσαλίας νικήτρια στις εκλογές για την ΠΕΔ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο«Μάχη» τετράδας με Φενέρ, ο Παναθηναϊκός