Κρούσμα βίας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια διαλείμματος στο ΕΠΑΛ Λαγκαδά, στη Θεσσαλονίκη, όταν πέντε μαθητές χτύπησαν συμμαθητή τους, με συνέπεια το 18χρονο θύμα να απευθυνθεί προληπτικά σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ. και ακολούθησαν αναζητήσεις που οδήγησαν στη σύλληψη των εμπλεκόμενων στο επεισόδιο προσώπων.

Πρόκειται για τέσσερις 17χρονους ημεδαπούς κι έναν 18χρονο ημεδαπό

Πρόκειται για μαθητές, ηλικίας 17 και 18 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όπως έγινε γνωστό, το συμβάν έγινε την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, με τις συλλήψεις να γίνονται το επόμενο 24ωρο.

Το 18χρονο θύμα ένιωσε ζαλάδα και γι’ αυτό το λόγο απευθύνθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Το επεισόδιο δεν συνδέεται με οπαδικά κίνητρα.

Σήμερα Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Οι άμεσες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, έπειτα από καταγγελία για επίθεση σε βάρος νεαρού στο Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη πέντε (5) εμπλεκόμενων ατόμων.

Πρόκειται για τέσσερις 17χρονους ημεδαπούς κι έναν 18χρονο ημεδαπό, οι οποίοι μεσημβρινές ώρες της (07-02-2024), ευρισκόμενοι σε χώρους σχολικού συγκροτήματος, σε περιοχή του Λαγκαδά, επιτέθηκαν με χρήση σωματικής βίας σε βάρος 18χρονου συμμαθητή τους.

Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες (08-02-2024), μετά από σχετική ενημέρωση των κ.κ. Εισαγγελέων Ανηλίκων και Ποινικής Δίωξης, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σωματική βλάβη, η οποία θα υποβληθεί αρμοδίως».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΛΓΑ: Στο λογαριασμό του Οργανισμού 110 εκατ. ευρώ για την πληρωμή αποζημιώσεων
Επόμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετείται η ενίσχυση για την οικονομική απώλεια σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις και για τις Παρακάρλιες περιοχές