Πλούσιο παρασκήνιο κρύβεται – τουλάχιστον σύμφωνα με τον πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ και νυν ανεξάρτητο, Γιώργο Κύρτσο – πίσω από την συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, στον απόηχο του καταδικαστικού για την ελληνική κυβέρνηση ψηφίσματος για το κράτος δικαίου.

Με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο ευρωβουλευτής που υπάγεται πλέον στην πολιτική ομάδα Renew Europe, Γιώργος Κύρτσος, αποκρυπτογραφεί τη συνάντηση των δύο, υποστηρίζοντας πως ναι μεν ήταν προγραμματισμένη από καιρό, αλλά στην παρούσα συγκυρία, πλέον, έχει άλλη στόχευση.

«Οι συναντήσεις Μητσοτάκη-Βέμπερ είναι προγραμματισμένες από καιρό, εντάσσονται στην προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΚ για τις ευρωεκλογές. Λόγω της συγκυρίας όμως επηρεάζεται το περιεχόμενο των συζητήσεων», σημειώνει ο ευρωβουλευτής.

«Ο Μητσοτάκης θα δημιουργήσει την εντύπωση ότι η ΕΕ καίγεται να τον αξιοποιήσει»

Και εξηγεί: «Πρώτον, ο Βέμπερ θα προσπαθήσει – μετά το χαστούκι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον Μητσοτάκη – να βελτιώσει το ευρωπαϊκό προφίλ του πρωθυπουργού.

»Δεύτερον, θα συζητήσουν το ρήγμα που εμφανίστηκε στο ΕΛΚ, με αφορμή το ψήφισμα του ΕΚ και έχει σχέση με το άνοιγμα Βέμπερ προς τη σκληρή και άκρα Δεξιά.

»Τρίτον, ο Βέμπερ θα διερευνήσει κατά πόσον ο Μητσοτάκης θα υποστήριζε το άδειασμα της φον ντερ Λάιεν για να γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τον άδειασαν υπέρ της φον ντερ Λάιεν το 2019 και αναζητεί τη ρεβάνς.

»Τέταρτον, ο Μητσοτάκης θα δημιουργήσει την εντύπωση, με διαρροές και μισόλογα του Βέμπερ, ότι η ΕΕ καίγεται να τον αξιοποιήσει. Είναι το σχέδιο Β που έχει στο μυαλό του, αλλά μετά το χαστούκι του ΕΚ υπάρχει μεγάλη ανάγκη να προβληθεί η εικόνα του περιζήτητου Ευρωπαίου παράγοντα…».

https://platform.twitter.com/widgets.js

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Άρειος Πάγος έδειξε την πόρτα εξόδου σε δικαστικούς λειτουργούς – Απολύθηκε εφέτης λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς
Επόμενο άρθροΠΑΟΚ: 26 χρόνια χωρίς τον Παναγιώτη Κατσούρη