Την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των δύο ετών και ενός μήνα που επιβλήθηκε στο πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» πρόκειται να ζητήσουν οι δικηγόροι του, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, θα προβούν «σε κάθε απαραίτητη ενέργεια για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής του και την οριστική δικαίωσή του».

«Το φιάσκο που ξεκίνησε από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη είναι μία πρόγευση αυτών που έρχονται – Ο κανόνας θα είναι η φυλακή» λένε οι δικηγόροι του

Ο γνωστός αντιεξουσιαστής καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης δύο ετών και ενός μήνα για δύο πλημμελήματα και οδηγήθηκε στην φυλακή, αφού δεν χορηγήθηκε αναστολή της ποινής ή αναστολή εκτέλεσης επί της έφεσης.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε να αναβληθεί η εκδίκαση της υπόθεσης αλλά το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγος του και ένας αστυνομικός.

Όπως είπε ο εισαγγελέας της έδρας, οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση.

«Το δικαστήριο απέρριψε όλα τα νόμιμα αιτήματά του»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνηγόρων του, Γιώργου Κακαρνιά, Νικόλα Αλετρά και Θεόδωρου Μαντά, το δικαστήριο «διέταξε την άμεση και πλήρη έκτιση της ποινής του, απορρίπτοντας όλα τα νόμιμα και βάσιμα αιτήματά του και ουσιαστικά εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή τους στην Βουλή και πριν ακόμα ψηφιστούν».

Και συνεχίζουν: «Είχε προηγηθεί ο δημόσιος διασυρμός του στα ΜΜΕ, με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια που δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αφού η ίδια υπηρεσία που τον συνέλαβε και συνέταξε την δικογραφία κατέληξε στο σαφές συμπέρασμα ότι η εμπλοκή του αφορά μόνο στα συγκεκριμένα πλημμελήματα για τα οποία δικάστηκε. Ξεκαθαρίζουμε ότι από την δικογραφία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν γνωρίζει καν τους έτερους κατηγορούμενους και δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη υπόθεση, υπαρκτή ή κατασκευασμένη».

«Αυτή την στιγμή όμως δεν μπορούμε να μιλάμε για το φιάσκο που ξεκίνησε από έναν ανώνυμο πληροφοριοδότη με δήθεν προετοιμασία βομβιστικών ενεργειών και συνεργασίες ‘τρομοκρατών με ποινικούς’. Τα όσα απαράδεκτα έγιναν σήμερα δεν αφορούν μόνο τον κατηγορούμενο, αλλά συνολικά την κοινωνία, τον τρόπο απονομής δικαιοσύνης και τον νομικό κόσμο της χώρας, καθώς αποτελούν μία σαφή πρόγευση αυτών που έρχονται με τις νέες τροποποιήσεις στο Ποινικό Δίκαιο, σύμφωνα με τις οποίες ο κανόνας θα είναι η φυλακή».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣπύρος Μαρτίκας – Βρισηίδα Ανδριώτου: Καυτά φιλιά και έξαλλος χορός μπροστά στις κάμερες στο πάρτι του Χρήστου Φερεντίνου
Επόμενο άρθροΑντίστροφη μέτρηση για το ραντεβού Μητσοτάκη με τους αγρότες – Παραμένουν στα μπλόκα