”Φωτιές” άναψε η απόφαση της εταιρείας ”Κενταύρων Ορος” που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, να κλείσει το Κέντρο, όσον αφορά τη χρήση για σκι.

Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Κίτσιος, μιλώντας στην εκπομπή ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ του ΡΑΔΙΟ Β.Ε.ΡΑ, το πρωί του Σαββάτου, 10 Φεβρουαρίου, υποστήριξε ότι, ”στις 15 Νοεμβρίου 2023, εστάλη επιστολή από το αρμόδιο υπουργείο, σύμφωνα με την οποία αλλάζουν οι όροι ασφαλούς χρήσης του χώρου. Ετσι, δεν υπήρξε εύλογο χρονικό διάστημα για τη συμμόρφωση μ’ αυτούς…..”

Το Σάββατο, συνεδρίασε για το θέμα, το διοικητικό συμβούλιο του Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου και εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά των διαχειριστών του Κέντρου, υποστηρίζοντας τα εξής:

”Ο ΕΟΣ Βόλου σέβεται απόλυτα και έμπρακτα την αντίληψη του διαχειριστή του ΧΚΠ για θέματα ασφαλείας (ασφαλή χιονοδρομία και άλλες δραστηριότητες) ή για θέματα βιωσιμότητας, (έσοδα, έξοδα κλπ).
Αυτό όμως δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για κάλυψη άγνοιας, αλαζονείας και λήψη μονομερών αποφάσεων για κάτι που επηρεάζει τους πολλούς.
Μετά την απόφαση της διαχειρίστριας εταιρείας του ΧΚ Πηλίου να κλείσει το κέντρο, ο ΕΟΣ Βόλου εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και την αντίθεσή του στην αδικαιολόγητη και χωρίς τεχνική τεκμηρίωση απόφαση της ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΟΡΟΣ.
Μετά τον επιτόπιο έλεγχο της ποσότητας και της ποιότητας του χιονιού και έχοντας στα χέρια του φωτογραφικό υλικό που δείχνει πανοραμικά και όχι αποσπασματικά την πραγματική κατάσταση του κέντρου, ο ΕΟΣ Βόλου αναρωτιέται με ποια κριτήρια η διοίκηση το κλείνει, σε αντίθεση με το ΧΚ Παρνασσού που λειτουργεί σήμερα με το μισό χιόνι.
Σε o,τι έχει σχέση με τα δήθεν σημεία που δεν έχουν χιόνι, θα πρέπει οι διαχειριστές να αναζητήσουν πρακτικές μεταφοράς χιονιού που εφαρμόζονται κατά κόρον σε αλλά χιονοδρομικά κέντρα.
Όσο για τους αναφερόμενους λόγους ασφαλείας, δεν έχουν τις στοιχειώδεις γνώσεις και την επάρκεια για να τους επικαλούνται.
Με τις πρακτικές αυτές και παρά τις συνεχόμενες προσπάθειες του ΕΟΣ Βόλου, που με την τεράστια γνώση του αντικειμένου προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για τη λειτουργία του κέντρου, η διαχειρίστρια εταιρεία απαξιώνει και υποβαθμίζει το ΧΚ Πηλίου πλήττοντάς το καίρια ξεκινώντας με τον αποχιονισμό της πίστας δρόμων αντοχής (αυτό που οι πολλοί γνωρίζουν ως δρόμο προς Κισσό είναι πίστα δρόμων αντοχής) καθιστώντας το ουσιαστικά ανενεργό.
Οι δικαιολογίες που προβάλλονται παραπέμπουν σε άγνοια της κατάστασης και προκαλούν τεράστια οικονομική βλάβη τόσο στο τουριστικό προϊόν την περιοχής μας, όσο και στις αθλητικές και άλλες υποδομές του ΕΟΣ Βόλου.
Όσοι ασχολούνται με το βουνό και προσφέρουν έμπρακτα σ’ αυτό, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το βουνό είναι πάντα απρόβλεπτο και δύσκολο. Εμείς λοιπόν πρέπει να προσαρμοζόμαστε σ’ αυτό κι όχι αυτό σ’ εμάς.
Υ.Σ Σας παραθέτουμε 2 φώτο από Χ.Κ.Παρνασσου και 6 φώτο από Χ.Κ.Πηλίου”.
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και άτομα που κάνουν σκι
Μπορεί να είναι εικόνα βουνό και βουνοπλαγιά µε χιόνι
Μπορεί να είναι εικόνα βουνό και βουνοπλαγιά µε χιόνι
Μπορεί να είναι εικόνα βουνοπλαγιά µε χιόνι
Μπορεί να είναι εικόνα βουνοπλαγιά µε χιόνι, δρόμος, ομίχλη και δέντρο
Μπορεί να είναι εικόνα δρόμος
Μπορεί να είναι εικόνα βουνοπλαγιά µε χιόνι και γρασίδι
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠιστεύουμε στον ανοικτό διάλογο με ανοικτούς δρόμους λέει ο Χατζηδάκης – Τι είπε για κατώτατο μισθό
Επόμενο άρθροΣοβαρό τροχαίο στην Κόρινθο – Νεκρός 20χρονος οδηγός μηχανής