Η έρευνα της αστυνομίας δεν έχει δείξει σχέση μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων, των δύο ΟΥΚάδων, του πορτιέρη και του μέλους της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στο MEGA.

Ακολούθως η Κωνσταντία Δημογλίδου υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εκτιμούν πως απέτρεψαν κάποια εγκληματική ενέργεια με τις τέσσερις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν.

«Βρέθηκαν κάποια αντικείμενα σε οικίες, πρόσφορα για εγκληματικές πράξεις»

«Υπήρχε η πληροφορία ότι αυτοί θα προμηθεύονταν όπλα και εκρηκτικά, που θα τα χρησιμοποιούσαν σε κάποια εγκληματική ενέργεια. Αυτό ερεύνησε η αστυνομία κι αυτό βρήκε. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. Όντως βρέθηκαν κάποια αντικείμενα σε οικίες, πρόσφορα για εγκληματικές πράξεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για το ποιο ήταν το χτύπημα που ενδεχομένως ετοιμαζόταν.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση στα σπίτια των δύο ΟΥΚάδων, όπου και εντόπισαν τα εκρηκτικά. Οι ίδιοι ισχυρίστηκαν πως τα είχαν στην κατοχή τους εξαιτίας μίας άσκησης που συμμετείχαν και στη συνέχεια θα επέστρεφαν στη μονάδα τους.

Από την πλευρά του το Πολεμικό Ναυτικό υποστηρίζει πως οι δύο ΟΥΚάδες υπηρετούσαν σε διοικητική θέση και ουδέποτε το σώμα είχε τέτοιου τύπου δυναμίτιδα.

«Από τη στιγμή που βρέθηκαν όσα βρέθηκαν στην κατοχή τους, έπρεπε να οδηγηθούν σε σύλληψη», συμπλήρωσε η Κωνσταντία Δημογλίδου.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚέλβιν Κίπτουμ: Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο ρέκορντμαν του μαραθωνίου
Επόμενο άρθροΑνάσα στην πετρελαϊκή αγορά μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας