Με ιδιαίτερη χαρά το Παγκύπριο Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου υποδέχθηκε στις 8/2/2024 τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Σταύρο Αυγουστίδη. Η επίσκεψη αποτελούσε συνέχεια της επίσκεψης του Πρέσβη στο Παγκύπριο Πρώτο Λύκειο Βόλου και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσεων μνήμης για τα πενήντα χρόνια από την εισαγωγή και την κατοχή του 40% περίπου της Μεγαλονήσου. Ο πρέσβης συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της Ένωσης Κυπρίων Μαγνησίας κ. Αδ. Μουζουρή και το μέλος αυτής κ. Παντελή Παπαδόπουλο.

Ο Πρέσβης συνεργάστηκε με τον Διευθυντή του σχολείου Καραφέρη Ιωάννη και στη συνέχεια ο κύριος Αυγουστίδης συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές της σχολικής μονάδας και επισκέφτηκε τη γωνιά της Κύπρου που υπάρχει στο Πρώτο Γυμνάσιο Βόλου, χώρους του σχολείου και την ελιά με την αναμνηστική πλάκα που υπάρχει στο προαύλιο του σχολείου από την αδελφοποίηση του Παγκύπριου Πρώτου Γυμνασίου Βόλου με το Παγκύπριο Πρώτο Γυμνάσιο Λευκωσίας παρουσία της τότε Διευθύντριας του κ. Σοφίας Ιωάννου.

Τα δυο σχολεία έχουν αδελφοποιηθεί από το Μάρτιο του 2019 με την κάθοδο στην Κύπρο του Διευθυντή του σχολείου κ. Καραφέρη Ιωάννη και των εκπαιδευτικών κ. Λεωνίδα Χριστοδουλίδη και κ. Σοφίας Ξυραφάκη με αποστολή μαθητών. Επισκέφτηκαν τότε ιστορικούς χώρους της Κύπρου και ενημερώθηκαν για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού καθώς περιήλθαν στο μεγαλύτερο μέρος της ελευθερίας της Κύπρου. Στα πλαίσια της τελετής αδελφοποίησης των δυο σχολείων είχε παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” από μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου. Τον Οκτώβριο του 2019 επισκέφτηκε το σχολείο μας αποστολή του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας με τη Διευθύντρια του κ. Σοφία Ιωάννου, την υποδιευθύντρια κ. Παπαμιλτιάδου Αναστασία και την εκπαιδευτική κ. Χρυστάλα Σταματάρη, μαθητές και μαθήτριες. Η αποστολή του αδελφού ιστορικού σχολείου της Κύπρου, απ’ όπου προέρχονται όλοι οι Υπουργοί Παιδείας της Κύπρου μέχρι τώρα, περιηγήθηκε σε ιστορικούς και τουριστικούς χώρους της Μαγνησίας και έτυχε θερμής φιλοξενίας από την εκπαιδευτική κοινότητα του Πρώτου Γυμνασίου Βόλου. Η επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Καραφέρη Ιωάννη επαναλήφθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στην Κύπρο σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, αγάπης και αλληλεγγύης. Οι δεσμοί του σχολείου μας με το αδελφό σχολείο και την Κύπρο βαθαίνουν διαρκώς και ευελπιστούμε και σε νέες ανταλλαγές επισκέψεων και σε διαρκή, εποικοδομητική συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα.

Προηγούμενο άρθροΣχέδια βελτίωσης: Αλλαγές στην κατανομή ανά περιφέρεια
Επόμενο άρθροΑποκαλυπτικές μαρτυρίες από τη στιγμή της επίθεσης στη ναυτιλιακή εταιρεία