Την θέση του ότι ”η Ελλάδα χρειάζεται μια πολιτική αναγέννησης, ώστε να επανακτήσει τη διεθνή θέση της η οποία βρίσκεται σε τροχιά υποχώρησης”, εξέφρασε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του “ΠΡΑΤΤΩ” κ. Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος βρέθηκε τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στο Βόλο, μαζί με τον πρώην υπουργό Άμυνας, βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Ευάγγελο Αποστολάκη, για την εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος με θέμα “Άμυνα και Εξωτερική Πολιτική”.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: ”Είναι ανάγκη να αναγεννηθούν τα πολιτικά κινήματα, αλλά και ο λαός, προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα χώρα, διότι σήμερα υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά παρακμής και υποχώρησης της διεθνούς θέσης της Ελλάδας”.

Ο πρώην ναύαρχος και υπουργός Ευάγγελος Αποστολάκης για την προμήθεια των αεροσκαφών F16 από την Τουρκία χωρίς όρους και αστερίσκους, σε συνδυασμό με την προμήθεια των F35 από την Ελλάδα, κάλεσε την κυβέρνηση να μην πανηγυρίζει και δήλωσε:”Μένει να δούμε ποιο θα είναι το τελικό κόστος του εξοπλιστικού προγράμματος και τι θα περιέχει, καθώς και τι θα περιλαμβάνεται στο πακέτο της παραχώρησης δεδομένου ότι, θα πρέπει να εξεταστούν τα κόστη εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του υλικού, ώστε αυτό να καταστεί επιχειρησιακά ικανό”.

Ειδικά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: ”Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει από μία πολύ δύσκολη περίοδο. Τώρα έχουν αρχίσει οι παραγωγικές διαδικασίες και τα περιφερειακά συνέδρια. Προσβλέπουμε στο συνέδριο να ξεκαθαρίσουν οι πολιτικές και οι θέσεις. Θα δοθεί η μάχη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η εσωστρέφεια έχει τελειώσει. Τα όποια προβλήματα υπήρξαν κι οδηγήθηκε να φύγουν από το κόμμα 11 κοινοβουλευτικοί έχει λήξει. Ο καθένας ακολουθεί τη γραμμή του και θεωρώ ότι η κίνηση και ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να περάσει τα σωστά μηνύματα, να φέρει προτάσεις που είναι ενδεδειγμένες για την επίλυση των προβλημάτων και να δείξει τη σοβαρότητα που χρειάζεται για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και να πάμε στην επόμενη κίνηση που είναι η νίκη”.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΑγροτικές κινητοποιήσεις: Σε «αναμμένα κάρβουνα» το Μαξίμου – Τι θα γίνει «αν δε βγει λευκός καπνός»
Επόμενο άρθροΔΝΤ: Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας και οι επιθέσεις των Χούθι απειλούν την παγκόσμια οικονομία