Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου, απένειμε βραβεία και συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς για την κατάκτηση του τίτλου “Σχολείο – Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” για το σχολικό έτος 2022-2023 με βαθμολογία 100/100.

Στην τελετή απονομής, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, με την παρουσία των μαθητών, του Διευθυντή κ. Σπανόπουλου, του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, η κα Μακρή επιβράβευσε τη συμμετοχή του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου, στο πλαίσιο του προγράμματος European Parliament Ambassador School και ανέδειξε την απόκτηση και την καλλιέργεια γνώσεων σχετικά με τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η Υφυπουργός Παιδείας αναγνώρισε το πρόγραμμα ‘’Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’ ως μία εξαιρετική ευκαιρία για όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές να αρθρώσουν λόγο, να εκφράσουν την άποψή τους και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους στέλνοντας το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι τους αφορά.

Ενώ, αναφέρθηκε στη συμβολή της εκπαίδευσης στη δημιουργία Ευρωπαίων Ενεργών Δημοκρατικών Πολιτών μέσα από προγράμματα που προωθούν την ενσωμάτωση, τη συμμετοχική εκπαίδευση, την ενίσχυση των ικανοτήτων του δημοκρατικού πολίτη και την προώθηση κοινών αξιών.

Το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου σημείωσε εξαιρετικές επιδόσεις στο πρόγραμμα, εστιάζοντας σε βασικές πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και ως αναγνώριση 14 μαθητές και 2 συνοδοί εκπαιδευτικοί συμμετείχαν, προσκεκλημένοι από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στη συνεδρίαση του Εuroscola στις 15 Δεκεμβρίου 2023.

Οι μαθητές ενημέρωσαν την Υφυπουργό Παιδείας για την διοργάνωση δράσης σχετικής με τις ευρωεκλογές και ανανέωσαν την επικοινωνία τους, με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά, με αντικείμενο συζήτησης την ενημέρωση των μαθητών για τη λειτουργία των μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων.

Προηγούμενο άρθροΣειρά στο Netflix η ζωή του Χούλιο Ιγκλέσιας – Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο τραυματισμός και η νοσοκόμα
Επόμενο άρθρο6ο διαδικτυακό επιμορφωτικό εργαστήριο της δράσης CoopAbility με τίτλο «Ενδυνάμωση ικανοτήτων μέσα από βιωματικές ασκήσεις εργασιακής ετοιμότητας και group-coaching για ΑμεΑ και φροντιστές»