Πρόσφατα, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ), με ανακοίνωσή της, είχε επισημάνει το πρόβλημα των κτηνοτρόφων από το πλημμυρισμένο τμήμα μεταξύ  του Ν.Α. αναχώματος των Καναλίων και του επαρχιακού δρόμου Βελεστίνου – Καναλίων.

Το τμήμα αυτό, που φιλοξενούσε καθημερινά εκατοντάδες ζώα ελευθέρας βοσκής, θα μπορούσε να είναι σε χρήση από τις πολλές δεκάδες  κτηνοτρόφους, που βρίσκονται σε απόγνωση. Αρκεί να γίνει άντληση του νερού που υπάρχει στο τμήμα αυτό των 4.000 στρεμμάτων, ώστε να μπορέσουν σύντομα να βοσκήσουν ελεύθερα τα ζώα τους. Πρότεινε την επισκευή και λειτουργία του αντλιοστασίου των Καναλίων και αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση του ένα πλωτό αντλητικό συγκρότημα που θα μεταφέρει τα πλημμυρισμένα ύδατα εντός του ταμιευτήρα.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας θεωρεί θετικό το γεγονός ότι η Περιφερειακή Αρχή του κ. Κουρέτα υιοθέτησε  την πρόταση αυτή και δεσμεύτηκε στους κτηνοτρόφους και καλλιεργητές  ότι μέχρι το Απρίλιο, κατά προτεραιότητα, θ’ αντληθούν τα νερά  αυτά για την αποκατάσταση των αγροκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων στην περιοχή των Καναλίων.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΕυρώπη: Η ενεργειακή κρίση δεν έχει τελειώσει
Επόμενο άρθροΒλάχος: «Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να χάσουμε, πρέπει να αποβάλλουμε τις παιδικές αρρώστιες»