Με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, 16 βουλευτές του κόμματος έφεραν στη Βουλή το περιστατικό  της περασμένης Κυριακής στο γήπεδο της Καισαριανής κατά το οποίο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βόλος Αχιλλέας Μπέος, ευρισκόμενος κοντά στο πάγκο της ομάδας του κι ενώ ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο ο ποδοσφαιριστής της Κηφισιάς Τετέ’ι’, ακούστηκε και καταγράφηκε να λέει τη λέξη ”μα’ι’μού”, που θεωρήθηκε ρατσιστική κατά του ποδοσφαιριστή, που είναι μαύρος.

Μετά το τέλος του αγώνα Α.Ε. Κηφισιά – Βόλος Ν.Π.Σ., ο Έλληνας ποδοσφαιριστής της  Κηφισιάς Ανδρέας Τετέϊ, με καταγωγή από τη Γκάνα, κατήγγειλε ότι, κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάποιος από τον πάγκο της αντίπαλης ομάδας ”Βόλος ΝΠΣ”, τον αποκάλεσε ”μαϊμού” κι ότι ο ίδιος το ανέφερε αμέσως στον διαιτητή της αναμέτρησης.

Οι βουλευτές κάλεσαν τους αρμόδιους Υπουργούς, Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, ν’ απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την επιβολή κυρώσεων στους υπεύθυνους.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

”Κατόπιν της καταγγελίας του ποδοσφαιριστή και των δικαιολογημένων οργισμένων αντιδράσεων που προκάλεσε στον κόσμο η συγκεκριμένη ρατσιστική επίθεση, η ΠΑΕ «Βόλος ΝΠΣ» διέψευσε το περιστατικό κάνοντας λόγο για «παρανόηση». Η επιχείρηση διάψευσης του απαράδεκτου συμβάντος αποδείχτηκε, όμως, μάταιη.Με την ανάρτηση του σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, επιβεβαιώθηκε η καταγγελία του ποδοσφαιριστή, καθώς ο Πρόεδρος του «Βόλος ΝΠΣ» και σημερινός Δήμαρχος Βόλου κ. Αχιλλέας Μπέος, φαίνεται, απευθυνόμενος προς τον διαιτητή της αναμέτρησης, να αναφέρεται στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή με τον ως άνω απαξιωτικό και ρατσιστικό χαρακτηρισμό.

Πρόσφατα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων του ν. 5085/2024 (ΦΕΚ Α 17/02.02.2024) για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων, ο αρμόδιος Υπουργός Αθλητισμού διεμήνυσε  προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι τα περιστατικά βίας και ρατσιστικών συμπεριφορών, δεν έχουν καμία θέση, όχι μόνο στον Αθλητισμό, αλλά παντού.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές πέρα από κοινωνικά βλαπτικές πλήττουν τον ίδιο τον πυρήνα της αποδοχής και της συμπεριληπτικότητας που διαπνέει τον υγιή αθλητισμό. Η κυβέρνηση οφείλει να δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά που «φτωχαίνουν» το λαοφιλές άθλημα του ποδοσφαίρου”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροChampions League (Live) – Zougla
Επόμενο άρθροΑγνωστοι τα έκαναν ”γυαλιά καρφιά” σε δυο γυμνάσια του Βόλου