Στις 28 Φλεβάρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Δεκάδες εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και εκατοντάδες σωματεία,έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 28 Φλεβάρη. Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας καλεί σε άμεση συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και σε πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης για να παρθεί απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και συγκεκριμένα μέτρα ώστε κανείς να μην λείψει από την απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Ένα χρόνο πριν οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα μας βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή των τεράστιων συγκεντρώσεων και απεργιών που απαίτησαν να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα, να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι γι’ αυτό (οι διαδοχικές κυβερνήσεις που έπαιρναν η μια την σκυτάλη από την άλλη στη διάλυση των σιδηροδρόμων, οι διοικήσεις της Hellenic Train και του ΟΣΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις Οδηγίες της για την «απελευθέρωση» των συγκοινωνιών).

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη φέτος δεν είναι μια απλή συμβολική, επετειακή εκδήλωση μνήμης για να διατρανώσουμε ξανά ότι «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί». Οι εργαζόμενοι καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι το έγκλημα στα Τέμπη δεν είναι μια άτυχη στιγμή, ένα στιγμιαίο ατόπημα. Είναι η άλλη όψη της βάρβαρης πραγματικότητας που ζούμε καθημερινά εμείς και οι οικογένειες μας.

Είναι η άλλη όψη της ακρίβειας που τσακίζει κόκαλα στην ουρά του σούπερ μάρκετ και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, της εντατικοποίησης της δουλειάς στις Δημοτικές υπηρεσίες και των αυθαιρεσιών Δημοτικών Αρχών και διευθυντικών στελεχών, των εργατικών ατυχημάτων που απειλούν τις ζωές μας, του διαρκούς αίσχους των συναδέλφων συμβασιούχων, του δυσβάστακτου κόστους για την «δημόσια» Υγεία και Παιδεία. Τα λίγα ευρώ αύξηση το μήνα που πήραμε από την αρχή του χρόνου με το νέο Μισθολόγιο έγιναν γρήγορα φτερό στον άνεμο.

Όλα τα παραπάνω τα βάζουμε στα λάβαρα της απεργίας μας στις 28 Φλεβάρη. Έτσι τιμάει η τάξη μας τους νεκρούς της. Με αγώνες για όλα τα δικαιώματα μας.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Μαγνησίας θεωρεί ότι κάθε συνάδελφος έχει χρέος και λόγο στην οργάνωση αυτής της πολύ σημαντικής απεργίας. Η απεργία δεν αποτελεί δουλειά και ευθύνη μόνο κάποιων συνδικαλιστών. Η Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου αποτελεί όπλο στα χέρια μας, ώστε να πάρουμε συλλογικά αποφάσεις, να συζητήσουμε πως ο καθένας μας θα βοηθήσει στην οργάνωση της απεργίας. Η πανελλαδική, πανεργατική – πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 28 Φλεβάρη πρέπει να αποτελέσει σταθμό που θα βάλει την σφραγίδα της στις εξελίξεις και θα αναγκάσει τους δήμιους της τάξης μας να σκεφτούν σοβαρά τις επόμενες κινήσεις τους.

Διεκδικούμε:

Αυξήσεις 20% στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 2017.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της αντιδραστικής διάταξης Βορίδη. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων.

Καμιά ιδιωτικοποίηση Υπηρεσιών, κανένας «Αναπτυξιακός Οργανισμός».

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια μας. Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους τους εργαζόμενους. Όλοι οι εργαζόμενοι να κάνουν προληπτικές εξετάσεις. Σε κάθε δήμο να υπάρχει υποχρεωτικά μόνιμος Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας.

Προηγούμενο άρθροΟι εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής για τον φάκελο – βόμβα στα δικαστήρια – Σοβαρά κενά ασφαλείας παραδέχεται ο Φλωρίδης
Επόμενο άρθροΟ Τομ Κρουζ ξετρελαμένος με 36χρονη Ρωσίδα Ελσίνα Χαΐροβα – «Να έχει το πορτοφόλι του ορθάνοιχτο» τον συμβουλεύει ο πρώην σύζυγός της