Με στόχο να πετύχει τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας και να κατακτήσει το τρόπαιο βρίσκεται στο Ηράκλειο ο Παναθηναϊκός, όπως δήλωσε ο προπονητής του, Εργκίν Αταμάν, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ).

Οι «πράσινοι» εστιάζουν εύλογα στον πρώτο αγώνα, τον προημιτελικό απέναντι στην ΑΕΚ, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη (15/2, 18:00), στο κλειστό γυμναστήριο «Δύο Αοράκια». Λίγες ημέρες, μετά τη νίκη τους στην έδρα των «κιτρινόμαυρων», για την 18η αγωνιστική της Basket League, οι «πράσινοι» θέλουν να ξανανικήσουν την Ένωση και να προκριθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου το Σάββατο (16/2) θ’ αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα ΠΑΟΚ-Άρης. Ο Κώστας Σλούκας θα είναι στη δωδεκάδα κόντρα στην ΑΕΚ. «Έκανε όλη την προπόνηση, αύριο θα είναι στη δωδεκάδα και θα αρχίσει να παίρνει λεπτά για να είναι πιο έτοιμος ελπίζω για τον ημιτελικό και τον τελικό,» σχολίασε συγκεκριμένα ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Από την πλευρά του, ο Ντίνος Μήτογλου είπε για τον προημιτελικό με την ΑΕΚ: «Καμία σχέση ο αγώνας του Κυπέλλου με αυτόν του πρωταθλήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά, ο προπονητής των «πράσινων», Εργκίν Αταμάν, επισήμανε για:

-τον στόχο του Παναθηναϊκού: «Είμαστε στο ΟΠΑΠ Final 8 και φυσικά όπως όλες οι ομάδες ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια. Σκεφτόμαστε μόνο τον προημιτελικό, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, γιατί όλες οι ομάδες θέλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε ένα νοκ άουτ παιχνίδι. Αν νικήσουμε, θα σκεφτούμε και τη συνέχεια. Είμαστε σε καλή κατάσταση, όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι και πιστεύω πως και ο Σλούκας θα πάρει λεπτά στο Κύπελλο. Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, παλεύει, την αντιμετωπίσαμε τη Δευτέρα και δεν ήταν εύκολο παιχνίδι».

-την κατάσταση του Σλούκα: «Θα μιλήσω με τον Κώστα. Έκανε όλη την προπόνηση, αύριο θα είναι στη δωδεκάδα και θα αρχίσει να παίρνει λεπτά για να είναι πιο έτοιμος ελπίζω για τον ημιτελικό και τον τελικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-το αν θέλει ο Παναθηναϊκός να αρχίσει ένα νέο σερί τίτλων: «Είμαστε εδώ για να προσπαθήσουμε να πάρουμε το Κύπελλο. Θα είμαστε χαρούμενοι να πάρουμε τον τίτλο αυτόν, αλλά ο μεγάλος μας στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και να πάμε στο Final 4 της Ευρωλίγκας. Αν νικήσουμε, θα είμαστε χαρούμενοι, αλλά κανείς δεν θα θυμάται αν αποκλειστούμε. Αν όμως πάμε στο Final 4 ή πάρουμε το πρωτάθλημα, θα μείνουμε στην ιστορία».

-τη διοργάνωση του ΟΠΑΠ Final 8: «Ελπίζω να γίνει μια καλή διοργάνωση, όλοι προσπαθούν για το καλύτερο και εύχομαι να είναι κάτι όμορφο για τους φιλάθλους. Πιστεύω πως είναι σημαντικό για την Κρήτη και το Ηράκλειο να έχει αυτή τη γιορτή του μπάσκετ εδώ και θα είμαστε χαρούμενοι αν κατακτήσουμε τον τίτλο».

Μήτογλου: «Καμία σχέση ο αγώνας του Κυπέλλου με αυτόν του πρωταθλήματος»

Ο Ντίνος Μήτογλου ρωτήθηκε στις δηλώσεις του για τη σχέση του αγώνα πρωταθλήματος πριν από μόλις δύο μέρες απέναντι στην ΑΕΚ, σε σχέση με τον αυριανό προημιτελικό στην Κρήτη, τον στόχο της ομάδας του, αλλά και την Εθνική Ομάδα. Ο Έλληνας διεθνής ρωτήθηκε για:

-τον προημιτελικό με την ΑΕΚ: «Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ, που δεν θα έχει καμία σχέση με το προχθεσινό. Ξέρουμε ότι θα έρθει προετοιμασμένη. Εμείς θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι με τη σειρά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Το επίπεδο του πρωταθλήματος έχει ανέβει πολύ σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία μου στην Ελλάδα».

-το αν είναι παγίδα το δεύτερο σερί παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ έχει πάρα πολύ καλή ομάδα, δεν μας παίρνει να την υποτιμήσουμε και θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Στα νοκ άουτ παιχνίδια το κλειδί είναι ποιος το θέλει πιο πολύ. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι».

-το αν ο Παναθηναϊκός έχει να αποδείξει κάτι: «Δεν πιστεύω πως έχουμε να αποδείξουμε κάτι. Όλη η Ευρώπη ξέρει πλέον ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και πόσο καλή ομάδα είναι. Έχουμε χάσει το Σούπερ Καπ και θέλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για το Κύπελλο. Θεωρώ ότι πρέπει να παρουσιαστούμε με έξτρα κίνητρο, γιατί πρόκειται για νοκ άουτ παιχνίδια».

-την κλήση στην Εθνική ομάδα: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κλήθηκα, χαίρομαι που θα δουλέψω με τον κόουτς Σπανούλη. Όμως αυτή τη στιγμή προέχει το Κύπελλο και εφόσον όλα πάνε καλά, θα έχουμε την τιμή και τη χαρά να παίξουμε με την Εθνική ομάδα».

-το αν είναι έξτρα κίνητρο για εκείνον να πάρει έναν τίτλο μετά την επιστροφή του: «Δεν το βλέπω έτσι. Δεν υποτιμάμε καμία ομάδα, γιατί την πατήσαμε αρκετές φορές φέτος. Δεν υπάρχουν φαβορί. Θεωρώ πως δεν έχω να αποδείξω κάτι. Κοιτάζω να απολαμβάνω το μπάσκετ και θεωρώ πως όλοι κατάλαβαν την παρουσία μου από τη μέρα που έχω επιστρέψει».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟμόφυλα ζευγάρια: «Θα υποστούν συνέπειες όσοι απόσχουν ή καταψηφίσουν» επανέλαβε ο Κασσελάκης
Επόμενο άρθρο«Θα υπάρξουν συνέπειες», προειδοποιεί ο Κασσελάκης όσους δεν υπερψηφίσουν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών